Προ των πυλών το ηλεκτρικό Ford Puma

Προ των πυλών το ηλεκτρικό Ford Puma

Η Ford σχεδιάζει να λανσάρει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2024, με το ένα απ’ αυτά να είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Puma.

Ford Puma

Όπως οι περισσότερες πλέον αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Ford έχει μεγάλα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσθέσει στην ηλεκτρική γκάμα του, πλάι στην Mustang Mach-E, τρία νέα επιβατικά μοντέλα μέχρι το 2024. Συγκεκριμένα, θα λανσαριστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, ένα C-SUV και ένα σπορ crossover.

To νέο ηλεκτρικό C-SUV της Ford θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2023. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Κολωνία και υπόσχεται αυτονομία 500 km. Πιθανότατα θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW και θα μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το ID.4.

Ford

Όσο αναφορά το σπορ crossover, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα βγει και αυτό από τη μονάδα παραγωγής στην Κολωνία ένα χρόνο μετά, το 2024. Φήμες θέλουν το μοντέλο να είναι ένα crossover με κουπέ στιλιστικές επιρροές και μπόλικη ισχύ. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε να κάνουμε με μια εκδοχή του ID.5 GTX από το Μπλε Οβάλ.

Από την άλλη, το ηλεκτρικό Puma δεν θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB. Αντ' αυτού θα βασίζεται όπως και το συμβατικό στην πλατφόρμα του Fiesta. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova της Ρουμανίας.

Ford

Στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, μέχρι το 2024 θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τα ηλεκτρικά Transit Courier, Tourneo Courier, Transit Custom, Tourneo Custom και E-Transit. Ως αποτέλεσμα, ο κατασκευαστής αναμένει να φθάσει μέχρι το 2026 στην Γηραιά ήπειρο, τις 600.000 πωλήσεις ηλεκτρικών τον χρόνο.

Τέλος, μέχρι το 2024 θα έχει τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της φίρμας στην Τουρκία, κομμάτι μιας επένδυσης ύψους $2 δισ. από την Ford για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της στην Ευρώπη.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube