Polestar 3: Πρώτη εικόνα για το ξαδέρφι του προσεχούς Volvo XC90

Polestar 3: Πρώτη εικόνα για το ξαδέρφι του προσεχούς Volvo XC90

Η σουηδική εταιρεία EV έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη του νέου μεγάλου SUV της, του Polestar 3, που θα κατασκευάζεται στο αμερικανικό εργοστάσιο της Volvo στο Charleston, στη South Carolina.

Polestar 3

Η Polestar έχει ζωή μόλις τεσσάρων ετών, αμελητέα διάρκεια στην κλίμακα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρόλα αυτά η πορεία της βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Με συνολικές παραδόσεις πάνω από 10.000 αυτοκίνητα το 2020, ο στόχος που έχει θέσει είναι πολύ ψηλός. Ανέφικτος, θα λέγαμε, καθώς στοχεύει να φτάσει τις 30.000 παραδόσεις μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας. Και για να το πετύχει, βασίζεται στο νέο Polestar 3, ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA2 της Volvo. 

Βέβαια, ακόμα πιο κρίσιμο, το κρισιμότερο μοντέλο για τον Σουηδό κατασκευαστή είναι το κόμπακτ SUV που ετοιμάζει, το Polestar 4. Αντίθετα, το Polestar 3 είναι ένα μεγάλο οικογενειακό SUV, του οποίου η βάση δεν είναι άλλη από αυτή του μελλοντικού Volvo XC90 (που δεν θα λέγεται μάλλον έτσι), επίσης αμιγώς ηλεκτρικού.

Τόσο το Polestar 3 όσο και το Polestar 4 θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στο Charleston, στην Πολιτεία της South Carolina, το πρώτο αμερικανικό εργοστάσιο της Volvo. 

Polestar 3

Τοποθετώντας το νέο Polestar 3 στην αγορά, να πούμε ότι θα έρθει ευθέως αντιμέτωπο με την αφρόκρεμα των ηλεκτρικών premium μεγάλων SUV, τα Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC και Tesla Model X. Όσον αφορά την τεχνολογία, το Polestar 3 υπόσχεται αυτόνομη οδήγηση στην εθνική χάρη σε ένα συνδυασμό από LiDAR, αισθητήρων και ειδικών μικροτσίπ από τον γίγαντα των ηλεκτρονικών, Nvidia.

Σύμφωνα με τον Thomas Ingenlath, τον CEO της Polestar, για να διαφοροποιηθεί το νέο Polestar 3 από το μελλοντικό Volvo XC90 δεν θα προσφέρεται με τρεις σειρές καθισμάτων. Η Polestar ισχυρίζεται ότι έχοντας δύο σειρές καθισμάτων το νέο μοντέλο μπορεί να πετύχει ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα με μια πιο σπορ σχεδίαση και να εστιάσει περισσότερο στην αίσθηση πολυτέλειας στις πίσω θέσεις.

Όπως και το Polestar 2, το νέο Polestar 3θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη ή τετρακίνητη έκδοση με ένα η δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχα. Το Polestar 3 αναμένεται να λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται στους Ευρωπαίους αγοραστές το πρώτο 3μηνο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube