Polestar 4: Έρχεται το 2023 για να ανταγωνιστεί την Porsche Macan

Polestar 4: Έρχεται το 2023 για να ανταγωνιστεί την Porsche Macan

Το Polestar 4 θα είναι ένα SUV που θα τοποθετηθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η Porsche Macan και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2023.

Polestar 3

Νέες πληροφορίες γύρω από το νέο ηλεκτρικό SUV της Polestar ήρθαν στην επιφάνεια. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό CAR, ο CEO της εταιρείας, Τhomas Ingenlath, ανακοίνωσε ότι το Polestar 4 θα κάνει ντεμπούτο το 2023 και ότι θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι σε πολυτελή μοντέλα, όπως η Porsche Macan.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε πως το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις και θα έχει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με το 3. Ενώ η οροφή του θα ακολουθεί τις γραμμές ενός κουπέ. Τέλος, πρόσθεσε πως το 4 θα είναι σημαντικά πιο φτηνό από το μεγαλύτερο αδελφάκι του.

Polestar

Το 4 αναμένεται να γίνει το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Polestar. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Geely στο Hangzhou Bay της Κίνας. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα PMA, η οποία φημολογείται ότι είναι μια τροποποιημένη έκδοση της αρχιτεκτονικής SEA (Sustainable Experience Architecture) της μητρικής Volvo.

Πριν όμως έρθει το Polestar 4, θυμίζουμε ότι μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να λανσαριστεί το Polestar 3 το οποίο θα είναι ένα μεγάλο οικογενειακό ηλεκτρικό SUV. Θα έρθει αντιμέτωπο με τα Audi e-tron, Mercedes-EQ EQC και Tesla Model X.

Polestar

Όσον αφορά την τεχνολογία, το Polestar 3 υπόσχεται αυτόνομη οδήγηση χάρη σε ένα συνδυασμό από LiDAR, αισθητήρων και ειδικών μικροτσίπ από την Nvidia. Όπως και το Polestar 2 έτσι και το νέο Polestar 3 θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη ή τετρακίνητη έκδοση με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αντίστοιχα. 

Παράλληλα, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν το Polestar 5 να ακολουθεί το 2024. H φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει δηλώσει για το 5 ότι πρόκειται για ένα «ηλεκτρικό τετράθυρο grand tourer υψηλών επιδόσεων» το οποίο είναι σχεδιαστικά εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Precept. 

Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια δείχνουν να είναι γεμάτα ενδιαφέρον για τη νεοσύστατη Polestar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube