Το Polestar 5 αποκαλύφθηκε στην Polestar Day

Το Polestar 5 αποκαλύφθηκε στην Polestar Day

Η Polestar παρουσίασε την πλήρη γκάμα των μοντέλων της, με το Polestar 5 να κλέβει την παράσταση.

Polestar 5

Το πολυαναμενόμενο Polestar 5 αποκαλύφθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας στην Polestar Day που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία (πίσω από την οποία βρίσκεται η κινεζική Geely) αναπτύσσει το Polestar 5 τα τελευταία δύο χρόνια, με το μοντέλο να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2025. Εμφανισιακά τώρα, το Polestar 5 θα έλεγε κανείς πως είναι έτσι όπως το περιμέναμε.

Πρόκειται για ένα αν μη τι άλλο κομψό σεντάν, με στιλιστικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από άλλα μοντέλα της εταιρείας. Παραμένει όμως μοναδικό, διατηρώντας την προσωπικότητά του.

Το Polestar 5 με τα 884 PS, 900 Nm ροπής και την σαγηνευτική σχεδίαση θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το 2025Polestar 5

Η εικόνα του εμπρός μέρους, με τους χωρισμένους προβολείς, θα λέγαμε πως θυμίζει το Polestar 4. Εν συνόλω, η ξεχωριστή σχεδίαση της μάσκας, η όμορφα ρέουσες γραμμές και οι ορατές πτυχώσεις του κάνουν το εν λόγω αυτοκίνητο να ξεχωρίζει.

Σήμα κατατεθέν του θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι η έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής, η οποία καταλήγει σε ένα πίσω μέρος χωρίς παράθυρο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Polestar 4. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η μεγάλη φωτιζόμενη μπάρα LED πλήρους πλάτους, μαζί με τον ιδιαίτερα επιβλητικό προφυλακτήρα με το μαύρο ένθετο.

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, η κατασκευάστρια εταιρεία δεν προχώρησε σε καμία επίσημη αποκάλυψη. Γνωρίζουμε όμως πως το σεντάν της Polestar θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρομοτέρ ικανά για 884 PS και 900 Nm ροπής. Συν τοις άλλοις, το ηλεκτρικό Polestar 5 θα χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 800V.

Polestar Day

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι η ανακοίνωση της εταιρείας πως εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μπαταριών εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, οι οποίες θα προσφέρουν 161 km επιπλέον αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά. Αυτή η νέα μπαταρία θα δοκιμαστεί σε ένα πρωτότυπο του 5, χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί εάν θα εξοπλίζει τα μοντέλα παραγωγής που θα έρθουν στην αγορά το 2025.

Πέρα από το Polestar 5, η πλήρης γκάμα μοντέλων της μάρκας παρουσιάστηκε στην εκδήλωση περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα Polestar 2, 3 και 4, καθώς επίσης και του Polestar Precept που ενέπνευσε το 5. Ακόμη, το παρών έδωσαν το Polestar Electric Roadster Concept και το Polestar Synergy.

Polestar Day

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube