Φωτογραφία-teaser του νέου Nissan Qashqai 2014

Φωτογραφία-teaser του νέου Nissan Qashqai 2014

H Nissan δημοσιοποίησε μια φωτογραφία-teaser της δεύτερης γενιάς του Qashqai που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 7 Νοεμβρίου.

O Ιάπωνας κατασκευαστής λέει ότι το νέο Qashqai δημιουργήθηκε «ξανά-ανακαλύπτοντας τις ρίζες του» και ότι θα «επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των crossover και θα θέσει εκ νέου τις προδιαγραφές».

Εκείνο που γνωρίζουμε στα σίγουρα είναι ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στην έκδοση «+2», αφήνοντας το πεδίο αυτό να το καλύψει το νέο X-Trail 2014.
 
Οι πληροφορίες όσον αφορά τη δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai είναι ελάχιστες, παρόλο που η εξέλιξη του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα παρουσιαστεί επίσημα σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, πρόσφατα μάθαμε ίσως την πιο σημαντική πληροφορία για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς: Το ιαπωνικό crossover θα διατίθεται στη νέα γενιά του και με κινητήρα τούρμπο 1.200 cc. Το συγκεκριμένο μοτέρ θα είναι 4κύλινδρο τεχνολογίας DIG-S -με άμεσο ψεκασμό, δηλαδή- και θα αποδίδει 115 ίππους.

Πέρα από το συγκεκριμένο μοτέρ, το νέο Qashqai θα περιλαμβάνει στην γκάμα του και δυο γνωστούς ντίζελ. Τον 1.5 dCi των 110 ίππων και τον 1.6 dCi με τους 130 ίππους. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF (Common Module Family), πάνω στην οποία θα βασιστούν τα περισσότερα μελλοντικά μοντέλα των Nissan και Renault. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τη νέα πλατφόρμα είναι ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Λεπτομέρειες για τη σχεδίαση του νέου Qashqai δεν έχουν διαρρεύσει, ούτε έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικές φωτογραφίες, πλην του teaser που δημοσίευσε σήμερα η Nissan. Είναι σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι θα ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του νέου και μεγαλύτερου Nissan X-Trail που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης.  

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube