Nissan Qashqai+2: Δεν θα υπάρξει συνέχεια

Nissan Qashqai+2: Δεν θα υπάρξει συνέχεια

Το 7θέσιο Nissan Qashqai +2 δεν θα υπάρχει στην επόμενη γενιά του ιαπωνικού crossover που θα λανσαριστεί το 2014.

Το Nissan Qashqai+2 θα διαγραφεί από την γκάμα του μοντέλου, όταν το νέο Qashqai θα καταφθάσει τον επόμενο χρόνο. Ένας από τους εκτελεστικούς αντιπροέδρους και υπεύθυνος του παγκόσμιου προγραμματισμού προϊόντων, ο Άντι Πάλμερ επιβεβαίωσε ότι η Nissan θα συνεχίσει να διαθέτει στην αγορά 7θέσιo crossover, αλλά δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο».

Πηγή μέσα από την ιαπωνική εταιρεία εξήγησε τι εννοούσε ο Πάλμερ: «Το X-trail θα είναι εκείνο που θα αποκτήσει 7θέσια καμπίνα, ενώ το Qashqai θα διατίθεται αποκλειστικά με πέντε θέσεις».

Το υφιστάμενο Qashqai+2 είναι από €2.700 ακριβότερο από το στάνταρ 5θέσιο μοντέλο (ανάλογα με το μοντέλο), αλλά τα καθίσματα της τελευταίας σειράς είναι μικρά και μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο παιδιά.

Το νέο X-Trail, με 5θέσια ή 7θέσια καμπίνα, αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2013 και πιθανότατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Το νέο Qashqai θα συνεχίσει κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγγλία, στο Σάντερλαντ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube