Peugeot: Ετοιμάζει νέο pick-up

Peugeot: Ετοιμάζει νέο pick-up

Ένα pick-up με σήματα Peugeot αιφνιδίασε τους πάντες στην Κίνα. Αποτελεί καρπό της συνεργασίας με Κινέζο κατασκευαστή και θα λανσαριστεί στο τέλος του 2019.

Η Peugeot θέλει απ’ ό,τι φαίνεται να εισέλθει στη μάχη των pick-up. Όσοι παρακολουθούν στενά την κατηγορία και έχουν καλό μνημονικό, θα θυμούνται ότι το Sochaux έχει ήδη λανσάρει το 2017 ένα αντίστοιχο μοντέλο, αλλά που προορίζεται αποκλειστικά για την Αφρική. Το υπό μελέτη νέο pick-up το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει διεθνή καριέρα.

Το «αγροτικό» Λιοντάρι θα απευθύνεται πρωτίστως στην Ασία και στη συνέχεια στη Λατινική Αμερική, μια περιοχή που λατρεύει τα pick-up. Το μοντέλο «συνελήφθη» από τους κατασκόπους στην Κίνα. Κάθε άλλο παρά σύμπτωση βέβαια ήταν αυτό, καθώς όπως όλοι οι κατασκευαστές που αποφάσισαν όψιμα να φτιάξουν ένα pick-up, έτσι και Peugeot βασίστηκε σε ένα υπάρχον μοντέλο. Τη βάση λοιπόν απετέλεσε ένα κινεζικό pick-up, το F70, που λανσαρίστηκε πρόσφατα από την κινεζική Changan, με την οποία το Groupe PSA βρίσκεται σε κοινοπραξία.

Peugeot pick-up

Ορισμένα αισθητικά στοιχεία τροποποιήθηκαν έτσι ώστε να ενσωματώνουν καλύτερα το όχημα στην γκάμα, περιλαμβανομένης μιας συγκεκριμένης μάσκας που ενσωματώνει ένα τεράστιο λιοντάρι ή την παρουσία μικρών κάθετων LED κάτω από τα εμπρός φανάρια. Τα υπόλοιπα πάντως παρέμειναν ως είχα.

Peugeot pick-up

Η άφιξη αυτού του μοντέλου στη Γηραιά Ήπειρο είναι ακόμα αβέβαιη. Η Peugeot προφανώς θα βλέπει με συστολή τα εμπορικά αποτελέσματα από τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων pick-up που λανσαρίστηκαν στην Ευρώπη -FIAT Fullback, Mercedes-Benz X-Class, Renault Alaskan. Σε μια εξειδικευμένη κατηγορία που είναι δύσκολο να παίξεις μπάλα στην Ευρώπη όταν υπάρχουν παίκτες όπως το Ford Ranger, το Nissan Navara και το Toyota Hilux. Χώρια το μάλους που πλήττει σε κάμποσες χώρες τα 5θέσια pick-up.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube