Ford Ranger Raptor: Ξεμπαρκάρει ήδη στην Ευρώπη

Ford Ranger Raptor: Ξεμπαρκάρει ήδη στην Ευρώπη

Η Ford προχωρά στην εμπορική διάθεση της έκδοσης Raptor του Ranger, σημαντικά τροποποιημένη βέβαια για την ευρωπαϊκή αγορά, με κάποιες από τις χώρες της ΕΕ να ανακοινώνουν ήδη τον τιμοκατάλογο.

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα το Ranger Raptor για την Ευρώπη τον περασμένο Αύγουστο, με κάποιες αγορές να ξεκινούν πλέον να ανακοινώνουν την τιμή του –γύρω στις 55 έως 60 χιλιάδες, ανάλογα με το μάλους της χώρας. 

Να θυμίσουμε ότι για το ευρωπαϊκό Raprot, το Μπλε Οβάλ αποφάσισε να εγκαταλείψει το 5κύλινδρο 3,2λιτρο ντίζελ με τα 200 άλογα, υπέρ ενός νέου 4κύλινδρου διτούρμπινου δίλιτρου με 213 άλογα –από τη σειρά EcoBlue της Ford. Μοτέρ που ενσωματώνει επίσης πολλές τροποποιήσεις που δικαιολογούν τη σημαντική παραπάνω δύναμη.

raptor

Η Ford προσδιορίζει ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το β’ 6μηνο του 2019. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά η τιμή του Ranger Raptor έναντι ενός αυτόματου Ranger Wildtrak που ξεκινά από τις €41.500. Και αυτό διότι η ομοιότητα του τελευταίου με το Ranger Raptor, πέραν του ισχυρότερου μοτέρ, σταματά νωρίς, καθώς ενσωματώνει μια σειρά εντυπωσιακών τροποποιήσεων: Σπέσιαλ αναρτήσεις «Position Sensitive Damping» της Fox, προστασία κάτω από το πάτωμα, ειδικά λάστιχα BF Goodrich, αυτόματο σασμάν δέκα σχέσεων ή ακόμη και σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων «Terrain Management System».

raptor

Αυτή τη στιγμή το μόνο που γνωρίζουμε για την ελληνική αγορά είναι ότι το αυτοκίνητο θα εισαχθεί κατά το τέλος του καλοκαιριού. Οπότε και η τιμή του θα καθοριστεί από την ελληνική αντιπροσωπεία το καλοκαίρι, όπως και το πλήρες επίπεδο του εξοπλισμού του νέου Ranger Raptor.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube