Το Opel Corsa GSi επιστρέφει, μέσα στο 2018

Το Opel Corsa GSi επιστρέφει, μέσα στο 2018

Ο συνδετικός κρίκος των απλών Corsa με το OPC, θα επανέλθει στην αγορά, εστιάζοντας κυρίως στο συνδυασμό του άνετου με το σπορ.

Τώρα που οι συμμετοχές στην κατηγορία των σουπερμίνι με 150 ίππους αυξάνονται, η Opel αποφάσισε να αντιδράσει.

Αμέσως μετά λοιπόν από το Insignia GSi, θα λανσάρει –ξανά- στην αγορά μια αντίστοιχη έκδοση του Corsa, προκειμένου να ανταγωνιστεί αντιπάλους όπως το Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ST-Line των 140 PS, το SEAT Ibiza FR 1.5 TSI Evo των 150 PS αλλά και το επερχόμενο Suzuki Swift Sport με τους 140 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Opel Insignia GSi με 260 PS

Πάντως παρότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ισχύ της συγκεκριμένης έκδοσης, δεν ισχύει το ίδιο και για τον κινητήρα που θα την παράγει. Ειδικά με τα νέα δεδομένα που ισχύουν για την Opel, από τη στιγμή που πέρασε στην ιδιοκτησία του Group PSA.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κάποιον από τους 1.4 της εταιρείας -είτε τον παλιότερο με τον ψεκασμό πολλαπλών σημείων είτε τον νέο με τον άμεσο ψεκασμό, θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιεί και τον 1.600άρη THP της Peugeot.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι θα πρόκειται για μια έκδοση με ξεκάθαρα σβέλτες επιδόσεις, αλλά και εξίσου σαφή προσανατολισμό στην άνετη καθημερινή μετακίνηση. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μεν σπορ ανάρτηση, με πολύ συγκρατημένη ρύθμιση όμως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Opel Corsa OPC MY2016

Έτσι θα διατηρηθεί εξάλλου και η εσωτερική ισορροπία στη γκάμα του μοντέλου, διατηρώντας μια σεβαστή απόσταση από το χαρακτήρα του κορυφαίου OPC.

Το ίδιο προφανώς αναμένεται να κάνει και η τιμή του GSi, ωστόσο κάπου εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η εισαγωγή του στη χώρα μας. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, το Corsa GSi θα ξεκινήσει να διατίθεται πριν το τέλος του 2018.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube