Επίσημο: Νέο Opel Insignia GSi με 260 PS και torque vectoring

Επίσημο: Νέο Opel Insignia GSi με 260 PS και torque vectoring

Το σημερινό κορυφαίο μοντέλο για το Insignia είναι πιο γρήγορο στο Nürburgring από το προηγούμενο και πιο ισχυρό Insignia OPC.

Το νέο Opel Insignia GSi, που θα ντεμπουτάρει στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο, κινείται από ένα δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο που αποδίδει 260 άλογα και 40,8 kgm, συνδυασμένο με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο σασμάν με paddle shifters.

Η Opel λέει ότι το Insignia GSi είναι ταχύτερο στο Nürburgring Nordschleife σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς κορυφαίο Insignia OPC, παρά τη διαφορά υπέρ του δεύτερου κατά 70 άλογα. Και ως λόγο η Opel επικαλείται την μεγαλύτερη ακρίβεια του αυτοκινήτου, αλλά και το βάρος του που είναι μικρότερο κατά 160 kg.

Το σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί ένα διαφορικό GKN Twinster με διπλό συμπλέκτη (όπως το Ford Focus RS και το Range Rover Evoque) για να κινεί τους πίσω τροχούς, κατανέμοντας τη ροπή ανεξάρτητα για να βελτιώσει την πρόσφυση. Στο εμπρός μέρος, η ισχύς κατανέμεται μέσω ενός πιο συμβατικού ηλεκτρονικού διαφορικού που, κατά τα ειωθότα, μιμείται το μηχανικό, φρενάροντας τους τροχούς που ολισθαίνουν.

Το Insignia GSi χρησιμοποιεί επίσης προσαρμοζόμενα αμορτισέρ που αποτελούν μέρος του συστήματος mechatronic Flexride. Μια τεχνολογία που προσαρμόζει συνεχώς το λόγο απόσβεσης και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο τιμόνι, και στην απόκριση του γκαζιού και του σασμάν.



Το mechatronic Flexride διαθέτει τέσσερις ρυθμίσεις: Standard, Tour και Sport, αλλά και μια ρύθμιση Competition που μειώνει το βαθμό επέμβασης του ESC. Εάν δε πατήσεις δύο φορές το κουμπί, το απενεργοποιεί πλήρως.

Κατά τα λοιπά, το Insignia GSi φορά γκρουπ φρένων της Brembo γύρω γύρω και πατά στάνταρ σε 18άρες ζάντες, ενώ έξτρα διατίθενται και 20”. Επιπλέον στο αυτοκίνητο υπάρχουν ειδικά γι’ αυτό σχεδιασμένα καθίσματα ντυμένα με δέρμα, δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και ανοξείδωτα πεντάλ.

Σε συνέχεια του λανσαρίσματος του Insignia GSi, η Opel θα προσθέσει στην γκάμα και μια έκδοση ντίζελ, αν και δεν έχει ακόμη αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτό το αυτοκίνητο.

[Πηγή Opel

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube