Opel Astra: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά

Opel Astra: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά

Το Opel Astra του 2022, με μηχανικά μέρη προέλευσης PSA Group θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Opel Mokka.

Η ολοκαίνουρια όγδοη γενιά του Opel Astra που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021 και να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022, θα δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Opel Mokka όπως αποκάλυψε στο βρετανικό Autocar ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Opel, Mark Adams.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχισχεδιαστής δήλωσε πως το νέο Astra θα είναι για την κατηγορία του ό,τι και το νέο Mokka για τα B-SUV. Όπως δήλωσε, δεν θα πάρουν το ίδιο σχέδιο εφαρμόζοντας το σε διαφορετική σιλουέτα, αλλά θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια συστατικά και θα εξελίξουν το όχημα γύρω από αυτά. Θεωρείται δεδομένο πως το νέο Astra θα υιοθετήσει τη μάσκα Visor με καλυμμένη γρίλια και ενσωματωμένα φώτα LED που εισήγαγε το Mokka και σταδιακά θα περάσει σε ολόκληρη τη γκάμα της Opel.

Από πλευράς μηχανικών μερών, το Opel Astra θα μοιράζεται την εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 και την αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων με το επερχόμενο Peugeot 308, όπως και όλα τα μικρομεσαία του ομίλου PSA. Η γκάμα θα περιλαμβάνει βενζινοκίνητες, πετρελαιοκίνητες αλλά και plug-in hybrid εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς με την τελευταία να είναι η κορυφαία έκδοση επιδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συγκρίνουμε Opel Astra 1.2 Turbo vs VW Golf 1.5 TSI

Παρά τη συγγένια μεταξύ των δύο μοντέλων, ο Mark Adams δήλωσε πως η ομάδα σχεδιαστών του είχε την ελευθερία να δώσει ένα ξεχωριστό look στο μοντέλο κάτω από τη νέα διοίκηση. Αυτό σημαίνει πως τα μικρομεσαία των Opel και Peugeot θα διαφέρουν αισθητικά όπως τα συγγενικά σουπερμίνι Opel Corsa και Peugeot 208. «Από τη στιγμή που γίναμε μέλος του PSA Group, είχα την ευκαιρία να σκεφτώ για το τι μάρκα θέλουμε να γίνει η Opel. Αυτό ήταν το brief που μου έδωσε ο Carlos Tavares - μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με τη μάρκα. Είχαμε την ευκαιρία να την πάμε όπου θέλαμε. Οπότε σκεφτήκαμε αυτή τη φιλοσοφία για το σχεδιασμό του αυτοκινήτου η οποία ενσωματώνει τις αξίες της φίρμας με ορισμένα σημεία-κλειδιά.»

Η σημερινή έβδομη γενιά Astra μαζί με το Insignia, είναι τα τελευταία μοντέλα που εξελίχθηκαν στην προ-PSA εποχή, όταν η Opel βρισκόταν κάτω από τον οικονομικό έλεγχο της General Motors.

*Η κεντρική εικόνα του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμενη και βασίζεται σε εικασίες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα γενιά του Opel Astra. Μέχρι στιγμής, η Opel δεν έχει δημοσιέυσει σχέδια ή φωτογραφίες για το επερχόμενο μικρομεσαίο.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube