Ο αντικαταστάτης της Lamborghini Aventador δε θα μοιάζει με τη Sián

Ο αντικαταστάτης της Lamborghini Aventador δε θα μοιάζει με τη Sián

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Lamborghini μίλα για την έμπνευση πίσω από το νέο μοντέλο της εταιρείας.

Ο αντικαταστάτης της Lamborghini Aventador, δεν θα παραπέμπει αισθητικά στη Lamborghini Sián που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Έκθεση Φρανκφούρτης όπως αποκάλυψε στο Autocar ο υπεύθυνος σχεδιασμού της ιταλικής εταιρείας, Mitja Borket.

Στην ερώτηση για το αν η Sián θα επηρεάσει το σχεδιασμό κάποιου μοντέλου της Lamborghini που θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη δεκαετία ο Mitja Borket απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια στενή σχέση στο σχεδιασμό μεταξύ Reventon και Aventador. Αυτό είναι που δεν θέλουμε να έχουμε. Δεν θα εφαρμόσουμε αυτή τη σχεδιαστική γλώσσα στη νέα Aventador.»

Sian

Η Sián που βασίζεται βασίζεται στην πλατφόρμα της Aventador, είναι το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της Lamborghini με συνδυαστική απόδοση 819 PS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2,8" ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 km/h.

Σύμφωνα με τον Mitja Borket, πηγή έμπνευση για το σχεδιασμό του μοντέλου αποτέλεσαν αγωνιστικά οχήματα των δεκαετιών του '60 και του '70 αλλά και δίκυκλα επιδόσεων. Σε αντίθεση με προηγούμενα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, η κατεύθυνση για την Sián ήταν διαφορετική: «Μετά από τη Venenο, μετά από όλα αυτά τα αυτοκίνητα, ήθελα να ενσωματώσω τα αεροδυναμικά στοιχεία. Δεν ήθελα ακόμα ένα αυτοκίνητο γεμάτο πτερύγια με μια αεροτομή να εξέχει. Ήθελα κάτι στο οποίο η αεροδυναμική απόδοση και ο σχεδιασμός συναντιούνται δημιουργώντας κάτι εντελώς νέο.»

Η Sián θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 63 μονάδων τιμώντας τα 63 χρόνια από την ίδρυση της φίρμας. Κάθε ένας από τους τυχερούς αγοραστές θα έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει το όχημα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του με τον Mitja Borket να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Κάθε αυτοκίνητο θα μοιάζει εντελώς διαφορετικό - σας το υπόσχομαι.»

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube