Η Lamborghini Veneno στάζει «δηλητήριο»

Η Lamborghini Veneno στάζει «δηλητήριο»

Το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Lamborghini στην Έκθεση της Γενεύης έχει κινητήρα 750 ίππων και εξωπραγματική εμφάνιση αλλά... δεν μπορείς να το αγοράσεις.

Με τη Ferrari και τη McLaren να επιδιώκουν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα επάνω τους στη Γενεύη με την «F150» και την P1 αντίστοιχα, η Lamborghini δεν θα μπορούσε να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι θα παρουσιάσει την Veneno, που σημαίνει «δηλητήριο» στα ισπανικά. Βασίζεται στην Aventador, με εμφάνιση που παραπέμπει στο περσινό πρωτότυπο Sesto Elemento και... διακριτική σίγουρα δεν τη λες. Το εμπρός σπόιλερ, ο αεροδυναμικός διαχύτης, η πίσω αεροτομή και το διαμήκες πτερύγιο που συνήθως βλέπουμε σε αγωνιστικά του Le Mans, απαιτούν να την πάρεις στα σοβαρά.

Ο ρόλος των παραπάνω θα είναι κάθε άλλο παρά διακοσμητικός στα πάνω από 350 km/h τελικής ταχύτητας της Veneno. Για την επιτάχυνση μέχρι εκεί φροντίζει ο V12 6,5 λίτρων της Aventador, με απόδοση περίπου 750 PS για την περίσταση. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων ISR, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη αν πηγαίνει και στους τέσσερις ή μόνο στους πίσω τροχούς. Πλανάται ακόμα το ερώτημα για το αν η Veneno θα μπορεί να ξεδιπλώσει τις αρετές της στο δρόμο ή αν πρόκειται για ένα ακριβό παιχνίδι πίστας, στα πρότυπα της Pagani Zonda R.

Πόσο ακριβό; Η τιμή της ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ (!). Αλλά ακόμα και ένα τέτοιο ποσό δεν είναι ικανό να σας εξασφαλίσει μια Veneno για το γκαράζ σας. Η Lamborghini θα κατασκευάσει μόλις τρεις και, όπως σωστά υπέθεσες, έχουν όλες πουληθεί ήδη!

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube