Nissan GT-R50 by Italdesign: Αυτή είναι η έκδοση παραγωγής [video]

Nissan GT-R50 by Italdesign: Αυτή είναι η έκδοση παραγωγής [video]

Η επετειακή έκδοση του GT-R έκανε ντεμπούτο στην πίστα Tazio Nuvolari.

Το πρώτο Nissan GT-R50 by Italdesign παραγωγής παρουσιάστηκε σήμερα στην πίστα "Tazio Nuvolari" στην Cervesina της Ιταλίας. 

Ο καρπός συνεργασίας μεταξύ της Nissan και του σχεδιαστικού οίκου Italdesign έκανε πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου το καλοκαίρι του 2018, με την περιορισμένη παραγωγή 50 μονάδων να επιβεβαιώνεται στα τέλη του ίδιου έτους. Το μοντέλο που χρησιμοποιεί ως βάση τα μηχανικά μέρη του Nissan GT-R, αποτελεί φόρο τιμής στα 50α του γενέθλια που γιορτάστηκαν το 2019, αλλά και στα 50 χρόνια της Italdesign που συμπληρώθηκαν το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι κατασκευάζεται το Nissan GT-R50 από την Italdesign [video]

Στα τέλη του 2019, η Nissan μας έδειξε τα πρώτα ψηφιακά renderings της έκδοσης παραγωγής, την οποία είχε σκοπό να παρουσιάσει στην Έκθεση Γενεύης (πριν ανακοινωθεί η ματαίωση της λόγω COVID-19).

Τελικά το συλλεκτικό GT-R50 έκανε σήμερα, 20 Μαίου 2020, το δυναμικό του ντεμπούτο στην ιταλική πίστα, εκεί που ολοκληρώνονται οι δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου. Όπως περιμέναμε, ο σχεδιασμός της έκδοσης παραγωγής δε διαφέρει σχεδόν καθόλου σε σύγκριση με το πρωτότυπο του 2018, διατηρώντας το ολοκαίνουριο αμάξωμα που το διαφοροποιεί από κάθε άλλο GT-R.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Κάτω από το καπό του GT-R50 by Italdesign βρίκσκεται μια βελτιωμένη από τη NISMO έκδοση του γνωστού χειροποίητου twin-turbo V6 3,8 λίτρων που αποδίδει πλέον 720 PS.

Οι παραδόσεις των 50 μονάδων του GT-R 50 στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών τους, η Nissan και η Italdesign θα ντύσουν τα αυτοκίνητα με ιδιαίτερες φορεσιές από το παρελθόν των GT-R.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα κομμάτια για παραγγελία, αν και στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως αρκετοί πελάτες έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολές. Αν αναρωτιέστε πώς και δεν έχουν ξεπουλήσει ακόμα, αυτό πιθανότατα έχει να κάνει με την τιμή των €990.000 η οποία το καθιστά περίπου πέντε φορές ακριβότερο από ένα καινούριο Nissan GT-R Nismo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube