Δείτε πώς η Italdesign φτιάχνει το Nissan GT-R50 [videos]

Δείτε πώς η Italdesign φτιάχνει το Nissan GT-R50 [videos]

Συνδυάζει την παραδοσιακή μαστοριά της χειροποίητης κατασκευής με την υπερσύγχρονη τεχνολογία του 3D printing.

Στα τρία χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε που οι Giugiaro, o Giorgetto κι ο γιος του, Fabrizio, πούλησαν και τις τελευταίες μετοχές της Italdesign στην Audi, το μόνο που έχουμε δει από τον ιστορικό σχεδιαστικό οίκο είναι ηλεκτρικά πρωτότυπα όπως το Geo και το GTZERO και σούπερκαρ περιορισμένης παραγωγής βασισμένα στη Lamborghini Huracán, όπως το Zerouno.

Όμως εκεί που πιστεύαμε ότι η θρυλική ιταλική carozzeria θα δούλευε στο εξής αποκλειστικά πάνω σε πρότζεκτ του VW Group, η Nissan παρουσίασε το GT-R50 by Italdesign. Ένα ιδιαίτερα αποκλειστικό σούπερ-κουπέ, που θα κατασκευαστεί σε 50 μόνο αντίτυπα και θα αποτελεί το κύκνειο άσμα του θρυλικού GT-R R35.

Είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς πώς η Italdesign δημιουργεί αυτό το αριστούργημα. Η παράδοση συνδυάζεται με την υψηλή τεχνολογία καθώς μαστόροι στην κατεργασία του μετάλλου διαμορφώνουν το νέο αμάξωμα στο χέρι, ενώ οι τεχνίτες του εσωτερικού συνδυάζουν τέλεια τα κομμάτια του GT-R παραγωγής με νέα της Italdesign, φτιαγμένα από ανθρακόνημα.

Nissan GT-R50 κατασκευή

Εκεί που τα σφυριά και τα άλλα παραδοσιακά εργαλεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν, μπαίνει στο παιχνίδι η τεχνολογία 3D printing, για να φτιάξει τα εντυπωσιακά πίσω φανάρια LED και άλλα περίπλοκα σχήματα.

Συνήθως, με δεδομένες τις βασικές διαστάσεις του αυτοκινήτου, οι σχεδιαστές κάνουν συμβιβασμούς. Όχι όμως και η Italdesign, που ψάχνει την τελειότητα. Και δικαιολογημένα, αφού πρόκειται για ένα χειροποίητο σούπερ-σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα 720 ίππων βασισμένο σε εκείνον του αγωνιστικού GT-3. Ένα καθώς πρέπει «αντίο» για τον θρυλικό «Γκοτζίλα», που είναι μαζί μας για 11 χρόνια.
 
(Ενεργοποιήστε τους αγγλικούς υποτίτλους στο video, αν δεν μιλάτε ιταλικά)

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube