node/37402

Η Nissan γιορτάζει τα 50 χρόνια των GT-R και Z [video]

Δύο νοσταλγικά βίντεο με όλη την ιστορία των δύο ιαπωνικών σπορτσκαρ.

Η Nissan δημοσίευσε δύο νοσταλγικά βίντεο για τα 50 χρόνια του GT-R και της σειράς Z τα οποία παρουσιάζουν όλες τις γενιές των σπορ μοντέλων της από το 1969 μέχρι σήμερα.

Στο βίντεο των GT-R βλέπουμε τα GT-R PGC10 (1969), GT-R KPGC110 (1972), GT-R R32 (1989), GT-R R33 (1995), GT-R R34 (1999) και GT-R (2007). Από τη σειρά Z, στο δεύτερο βίντεο εμφανίζονται τα 240Z S30 (1969), 280ZX S130 (1978), 300ZX Z31 (1984), 300ZX Z32 (1989), 350Z Z33 (2002) και 370Ζ Z34 (2009). Και τα δύο καταλήγουν στις πιο πρόσφατες επετειακές εκδοχές των μοντέλων - GT-R 50th Anniversary Edition και 370Z 50th Anniversary Edition που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Οι εορτασμοί για τα 50 χρόνια των GT-R και Z συνοδεύτηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ivan Espinosa, υπεύθυνου προγραμματισμού νέων μοντέλων της Nissan, που στα πλαίσια της έκθεσης του Τόκιο επιβεβαίωσε την εξέλιξη των επόμενων γενιών τους, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ πιθανό να πάρουν το δρόμο του εξηλεκτρισμού. Αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τους οπαδούς της φίρμας, καθώς τα σημερινά GT-R και 370Z βρίσκονται στην αγορά για πάνω από μια δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο εξηλεκτρισμού των 370Z και GT-R

 

node/39083

Φορτίζουν το ηλεκτρικό Tesla Model X κάνοντας ποδήλατο! [video]

Σίγουρα δεν είναι και ο πιο πρακτικός τρόπος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Φορτίζουν το ηλεκτρικό Tesla Model X κάνοντας ποδήλατο! [video]

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε την ενέργεια που παράγουν οι ποδηλάτες στα γυμναστήρια για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας; Κάτι τέτοιο φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση για τον Φιλανδό εφευρέτη Janne Käpylehto, ο οποίος κατασκεύασε μια συσκευή που μετατρέπει την ανθρώπινη κινητική ενέργεια σε ηλεκτρισμό για φότριση ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Όπως θα δείτε και στο απόσπασμα βίντεο που ακολουθεί, μια ομάδα από 9 ποδηλάτες έβαλαν τα δυνατά τους για 20 λεπτά προκειμένου να φορτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μπαταρίες ενός Tesla Model X. Το πείραμα που ο ίδιος ο δημιουργός του χαρακτήρισε "Χαζό αλλά διασκεδαστικό και ακριβές" στέφθηκε με επιτυχία καθώς η κόπωση των ποδηλατών είχε όντως ως αποτέλεσμα τη φόρτιση του αυτοκινήτου!

Σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού του Tesla, το μοντέλο κέρδισε 2 km ηλεκτρικής αυτονομίας από τα 20 λεπτά εργασίας της ποδηλατικής ομάδας. Αυτό σημαίνει πως για μια πλήρη φόρτιση του Model X, οι ποδηλάτες θα έπρεπε να συνεχίσουν το πεντάλ για 4 ημέρες!

[Πηγή: Janne Käpylehto μέσω Jalopnik]

node/39082

Πώς διατηρήθηκε αυτή η διαφήμιση της Toyota Supra από το 1993 μέχρι σήμερα;

Όλη η αλήθεια για τη διαφημιστική πινακίδα που μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Πώς διατηρήθηκε αυτή η διαφήμιση της Toyota Supra από το 1993 μέχρι σήμερα;

Το μυστήριο της διαφημιστικής πινακίδας με την Toyota Supra η οποία παραμένει ακόμα στη θέση της από το 1993, φαίνεται πως λύθηκε από το αμερικανικό thedrive. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2020, όταν ένας οδηγός που περνούσε από τον αυτοκινητόδρομο U.S. Highway 101 στο San Fransisco δημοσίευσε στο Instagram την εν λόγω φωτογραφία.

Μια διαφήμιση 27 ετών σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά αν συνυπολογίσουμε την αρκετά καλή κατάσταση στην οποία έχει διατηρηθεί.

Τελικά, η αλήθεια είναι πως η επανεμφάνιση της Supra δεν αποτελεί διαφημιστικό τρικ της Toyota, αλλά οφείλεται σε μια συγκυρία.

Οι διαφημιστικές πινακίδες του είδους είναι φτιαγμένες από βινύλιο που τοποθετείται με κόλλα πάνω στη σταθερή βάση, ευνοώντας την γρήγορη και συχνή αντικατάστασή τους. Παρόλα αυτά, μέχρι το 1993, η διαδικασία ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς το θέμα βαφόταν απευθείας πάνω στην πινακίδα. Η εικόνα της Toyota Supra λοιπόν ήταν η τελευταία διαφήμιση παλαιάς κοπής στο συγκεκριμένο billboard, με την εταιρεία στην οποία ανήκει η πινακίδα να επιλέγει να την κρατήσει ως βάση αντί να την καλύψει με μαύρο χρώμα.

Από το 1993 μέχρι σήμερα, η διαφήμιση της Supra έχει καλυφθεί από εκατοντάδες μεταγενέστερες διαφημίσεις βινυλίου, για αυτό και τα χρώματά της έχουν διατηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση προστατευμένα από την ακτινοβολία του ηλίου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως κάθε φορά που οι εργάτες αλλάζουν βινύλιο - μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 2 ώρες - η Supra αποκαλύπτεται σε όλους όσους περνούν από τον αυτοκινητόδρομο. Έτσι, διατηρείται ζωντανό ένα κομμάτι αυτοκινητιστικής ιστορίας, τουλάχιστον μέχρι η πινακίδα να αντικατασταθεί εντελώς από κάποιο ψηφιακό πάνελ.

[Πηγή: thedrive]