Νέο Volvo XC60 στα σκαριά

Νέο Volvo XC60 στα σκαριά

Το επόμενο Volvo XC60 εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης ενόψει της παρουσίασής του στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Το XC60 είναι στην αγορά από το 2008. Με διακριτικές αισθητικές ανανεώσεις στην πορεία και τεχνολογική αναβάθμιση, είναι το best seller της Volvo.

Το νέο μοντέλο θα υιοθετεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Volvo, αυτή που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση του προφίλ της μάρκας. Παρά το βαρύ καμουφλάζ διακρίνονται τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας. Η εμπρός γρίλια είναι το κυρίαρχο σχεδιαστικό στοιχείο. Σε επαφή που είχαμε με εκπρόσωπο της Volvo δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι αυτό είναι το νέο XC60, ούτε το διέψευσε όμως. Το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 και θα αρχίσει να πωλείται το 2018.

Είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιεί τους δίλιτρους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης της Volvo, για την ακρίβεια αυτοί θα είναι και οι μεγαλύτεροι της γκάμας. Κατά την προσφιλή στρατηγική της εταιρείας, διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες απόδοσης. Με διαφορετικές ρυθμίσεις και επιλογές υπερτροφοδότησης, η Volvo πετυχαίνει από δύο λίτρα νούμερα απόδοσης που αντιστοιχούν ακόμη και σε 4λιτρα μοτέρ με τα μισά κυβικά, επαναπροσδιορίζοντας το downsizing. Αυτό σημαίνει ότι ο 2.4 D5 του σημερινού μοντέλου θα καταργηθεί. Παρότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, είναι πιθανό να δούμε στο ΧC60 και το υβριδικό σύστημα κίνησης με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Μάλλον θα έχει προηγηθεί το ντεμπούτο το ντεμπούτο του συγκεκριμένου συστήματος κίνησης στο XC40.



Στο εσωτερικό θα μεταφερθούν πολλά στοιχεία από το XC90, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη σε κάθετη θέση, ώστε η εικόνα και ο χειρισμός να είναι όπως σε ένα tablet. Εκατέρωθεν θα βρίσκονται οι μεγάλοι αεραγωγοί σε κατακόρυφη διάταξη.

Δεν είναι γνωστό αν η Volvo θα επιλέξει το σαλόνι της Γενεύης, του Detroit, του Πεκίνου ή της Σαγκάης για την πρώτη δημόσια εμφάνιση το XC60. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν ουσιαστικά το 2018 και θα έχει να ανταγωνιστεί το νέο Audi Q5 και τη νέα BMW X3. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει αν η Volvo θα υιοθετήσει την πρακτική «μπάμπουσκα» σε ό,τι έχει να κάνει με την σχεδίαση. Αν δηλαδή τα μοντέλα της θα έχουν διαφορετικές φόρμες ή θα ακολουθούν το ίδιο μοτίβο υπό κλίμακα.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube