To νέο Toyota Yaris δοκιμάζεται στο Nürburgring

To νέο Toyota Yaris δοκιμάζεται στο Nürburgring

Το νέο σουπερμίνι της Toyota απαθανατίστηκε με τη νέα καροσερί του σε δοκιμές στην Πράσινη Κόλαση.

Το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους-κατασκόπους να «γυρίζει» στο Nürburgring φορώντας το τελικό αμάξωμα παραγωγής. Το σουπερμίνι της Toyota υποστηρίζεται από την ήδη δοκιμασμένη πλατφόρμα TNGA των Ιαπώνων, αυτή δηλαδή που στηρίζει θερμικά και υβριδικά μοντέλα, όπως τα Corolla, Prius, C-HR και Camry.

Οι προηγούμενες εμφανίσεις του νέου Yaris περιορίζονταν σε εκείνες των πρωτοτύπων που φορούσαν μεν το νέο πλαίσιο και τα εξαρτήματά του, αλλά το καβούκι ήταν του υφιστάμενου μοντέλου. Ωστόσο, αυτές οι κατασκοπευτικές λήψεις μας δίνουν μια πρώτη γεύση για τον σχεδιασμό της επόμενης γενιάς του ιαπωνικού σουπερμίνι και μια ένδειξη για αύξηση του μεγέθους του με πιο αιχμηρό εξωτερικό στιλ.

Αυτό το τελευταίο πρωτότυπο φαίνεται να είναι μια στάνταρ έκδοση του νέου Yaris, όπως υποδηλώνει το ύψος του από το δρόμο και η κλίση που παίρνει στις στροφές. Η μεσαία έκδοση της γκάμας «GR» αναμένεται να κάθεται πιο χαμηλά στο δρόμο, ενώ με ισχύ περίπου 140 ίππων θα κληθεί να ανταγωνιστεί τις σπορτίβ εκδόσεις του ανταγωνισμού στην κατηγορία. Η ακόμη πιο σπορ έκδοση «GRMN» θα είναι πιο σκληρό καρύδι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας, υποδεικνύοντας μια τοποθέτηση δίπλα σε αυτοκίνητα όπως το VW Polo GTI ή το Ford Fiesta ST.

Toyota Yaris 2020 scooped

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρήση της πλατφόρμας TNGA της Toyota θα δώσει στο νέο Yaris διαπιστευτήρια τέτοια που να μπορεί να φέρει σε πέρας την ευρεία γκάμα αποστολών που καλείται να υπηρετήσει. Θα παρέχει επίσης πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα υβριδικών συστημάτων κίνησης, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα διατίθεται και ως αμιγές EV. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το σλόγκαν της Toyota «το σωστό αυτοκίνητο, τη σωστή ώρα», είναι πολύ πιθανό μια ηλεκτρική παραλλαγή να εμφανιστεί σε κάποιο σημείο του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου.

Το νέο Yaris θα κάνει το ντεμπούτο του στην εγχώρια αγορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019, αλλά αυτό το μοντέλο θα διαφέρει ελαφρώς από το ευρωπαϊκό που θα έρθει και στην Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή έκδοση δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πριν από το 2020, με εκτιμώμενο λανσάρισμα στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube