Νέο teaser-video για την Jaguar XE 2015

Νέο teaser-video για την Jaguar XE 2015

H Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο teaser video της επερχόμενης XE 2015, που παρουσιάζεται επίσημα στο Λονδίνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το νέο κλιπάκι δεν αποκαλύπτει και σπουδαία πράγματα, αλλά βέβαια η Jaguar έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες, στην προσπάθεια να κλιμακωθεί το ενδιαφέρον για την XE 2015 όσο το δυνατό περισσότερο μέχρι την πρεμιέρα της στο Λονδίνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η νέα Jaguar XE 2015, που υιοθετεί το οικογενειακό σχεδιαστικό ύφος των XF και XJ, κάνει χρήση της ελαφριάς πλατφόρμας iQ, την ίδια που πατά το πρωτότυπο crossover C-X17 και κάτω από το καπό θα κάνει χρήση της νέας οικογένειας κινητήρων της JLR, Ingenium. Μιας σειρά 4κύλινδρων μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, με «ευρεία γκάμα δυνατοτήτων και απόδοσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Jaguar Land Rover.

Εκτός όμως από τα 4κύλινδρα μοτέρ, η XE 2015 αναμένεται να κάνει χρήση ενός 3λιτρου V6, καθώς και του 5λιτρου κομπρεσοράτου V8 με τα 550 άλογα που φορά η F-type R Coupé, πιθανώς detuned στους 500 PS. Η XE 2015 με αυτό το τελευταίο μοτέρ θα ονομάζεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, XE R-S και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης [video]

Στην καμπίνα της νέας XE 2015 θα γίνεται χρήση για πρώτη φορά από Jaguar των άρτι εξελιγμένων συστημάτων InControl Remote και InControl Secure που υποστηρίζονται από 8ιντση οθόνη αφής.

Τα συστήματα υποστηρίζουν με τη σειρά τους υπηρεσίες όπως το SOS Emergency Call, Optimised Jaguar Assistance, Wi-Fi hotspot, τηλεχειρισμό κλειδώματος/ξεκλειδώματος, προγραμματισμού του κλιματισμού και τη δυνατότητα να εντοπίσεις το αυτοκίνητο σε περίπτωση κλοπής

Η νέα Jaguar XE, ύστερα από την επίσημη παρουσίασή της στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, θα μπει σε ρυθμό παραγωγής, εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρείας στο Solihull.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube