Επίσημο, νέα Jaguar XFR-S Sportbrake

Επίσημο, νέα Jaguar XFR-S Sportbrake

Εκτός από αισθητική ανανέωση, το μεγάλο station wagon της Jaguar αποκτά και έκδοση R-S.

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και λίγες μέρες μετά το αποκαλυπτικό teaser που διέρρευσε, η Jaguar αποκαλύπτει επίσημα την νέα XFR-S Sportbrake, το πρώτο station της Jaguar που φορά τα συγκεκριμένα διακριτικά.

Πέρα από την αισθητική ανανέωση όλης της γκάμας της XF, η νέα XFR-S Sportbrake ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό κιτ με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τον πίσω διαχύτη, τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και τους τροχούς των 20”.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει το νέο station επιδόσεων είναι 5λιτρος V8 supercharged με απόδοση 550 ίππους στις 6.500 r.p.m. και 69,3 kgm ροπής από τις 2.500 έως τις 5.500 r.p.m. και συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο Quickshift. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο οικογενειακό επιδόσεων είναι πάρα πολύ καλές, με την Jaguar να ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,8 sec και μέγιστη ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 300 km/h.

Πέρα όμως από τις αναμενόμενες αλλαγές, η Jaguar δηλώνει ότι έχει ρυθμίσει εκ νέου την πίσω ανάρτηση, ενώ το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό έχουν ρυθμιστεί με γνώμονα την σπορ οδήγηση.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube