Νέο Peugeot 408, αποκάλυψη τον Ιούνιο

Νέο Peugeot 408, αποκάλυψη τον Ιούνιο

Σε σύντομο δελτίο Τύπου, το Sochaux ανακοινώνει ότι θα αποκαλύψει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στo τέλoς Ιουνίου. Το νέο Peugeot 408 υποτίθεται ότι θα είναι «ένα νέο είδος Peugeot»...

Peugeot 408

«L’inattendue»… «Το απρόσμενο». Έτσι συνοψίζει η γαλλική εταιρεία το μελλοντικό Peugeot 408. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Γάλλος κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πολλά για το νέο μοντέλο του. 

Όσο για την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα, το μόνο που βλέπουμε είναι μια εικόνα της γρίλιας με τον λογότυπο της μάρκας και από πάνω τους αριθμούς 4-0-8. 

To όνομα «Peugeot 408» βέβαια, χρησιμοποιείται ήδη στην κινεζική αγορά, για ένα 4θυρο παράγωγο του Peugeot 308. Μοντέλο που δεν είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, καθώς οι μπερλίνες στην κόμπακτ κατηγορία δεν είναι δημοφιλείς στην Ευρώπη εδώ και κάμποσες δεκαετίες -σε αντίθεση με την Κίνα.

Για το νέο Peugeot 408, o Γάλλος κατασκευαστής κάνει λόγο για ένα νέο, παγκόσμιο μοντέλο.

Σύμφωνα με το Sochaux, ο νεοφερμένος θα είναι ένα «είδος με πρωτόφαντη εμφάνιση» και «θα συνδυάσει με πρωτότυπο τρόπο τους στιλιστικούς κώδικες ενός SUV με τη δυναμική σιλουέτα ενός φάστμπακ». Ένα είδος κουπέ crossover με άλλα λόγια… Πιθανότατα μάλιστα να είναι ο λιγότερο premium (πόσο λιγότερο;) αδερφός του DS 4. 

Peugeot 408

Αυτό το κουπέ crossover λοιπόν, το Peugeot 408, σκοπεύει να ξεχωρίσει όσον αφορά τον σχεδιασμό του από τους παλιότερους του είδους στην γκάμα, όπως τα 2008, 3008 και 5008, με την πιο φρόνιμη και παραδοσιακή εμφάνιση. Σχεδιάστηκε για να «προσφέρει νέες εμπειρίες» στους οδηγούς, όπως λέει η γαλλική φίρμα, και επιβεβαιώνει τις επιδιώξεις της για υψηλή απόδοση, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανολογικά.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει ότι το Peugeot 408 «θα απευθύνεται σε ένα κοινό που απαρτίζεται από λάτρεις των αυτοκινήτων». Το δελτίο Τύπου μας πληροφορεί επίσης ότι θα είναι PHEV -δεν είχαμε καμία αμφιβολία, αλλά τίποτα παραπάνω για τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την τεχνολογία πίσω από το τιμόνι και κάτω από το καπό. Οπότε θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές λύσεις του 308 θα αποτελέσουν μέρος της γκάμας, αλλά είναι πιθανή και μια 100% ηλεκτρική έκδοση εξαρχής. 

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στο τέλος Ιουνίου, οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα το Peugeot 408, με πιθανό δημόσιο ντεμπούτο στο Mondial de l’Auto, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube