Peugeot: Ανανεωμένο 408

Peugeot: Ανανεωμένο 408

Άγνωστο στην Ευρώπη, το 408 αποτελεί μέλος της γκάμας της Peugeot στην Κίνα και στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι μπερλίνες τριών όγκων έχουν μεγάλο σουξέ.

Στην Ευρώπη, δεν υπάρχει τίποτα για να γεμίσει το κενό που απομένει ανάμεσα στο μικρό οικογενειακό 308 και στη μεγάλη μπερλίνα Peugeot 508. Αλλά αλλού, κάπου σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχει ένα μοντέλο λίγο ιδιαίτερο: Το 408. 

Με βάση την πλατφόρμα EMP2 (την υφιστάμενη, σύγχρονη αρχιτεκτονική των μοντέλων της Peugeot), το 408 αποτελεί μια μακρύτερη έκδοση του ευρωπαϊκού 308. Είναι επομένως ιδιαίτερα δημοφιλές στις αγορές, όπου το αυτοκίνητο τριών όγκων είναι κερδοφόρο, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη.

Peugeot 408

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, η δεύτερη γενιά του Peugeot 408 που παρουσιάστηκε το 2014 ανανεώθηκε, κυρίως κοσμητικά. Τα φώτα LED έγιναν οριζόντια και τοποθετήθηκαν στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, που και αυτός ό ίδιος ανασχεδιάστηκε ελαφρά, με τη μάσκα να αποκτά μεγαλύτερη γρίλια, ενώ τα πίσω φώτα υιοθέτησαν τρεις πιο έντονες «νυχιές», όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη γκάμα της Peugeot.

Peugeot 408

Στην καμπίνα, η παρουσίαση είναι πολύ νηφάλια και με σαφώς λιγότερη φαντασία και φουτουριστική διάθεση από το εσωτερικό των ευρωπαϊκών Peugeot. Πρέπει να πούμε εδώ, ότι η κινεζική πελατεία είναι πολύ πιο συντηρητική από την ευρωπαϊκή.

Peugeot 408

Για κάτω από το καπό, το Peugeot 408 έχει τρεις επιλογές, όλες με βενζινοκινητήρα: Ένα ατμοσφαιρικό 1.800άρη με 140 άλογα, τον 1.2 PureTech τούρμπο των 136 ίππων και τον 1.6 τούρμπο με 136 άλογα. Οι ενδιαφερόμενοι στις αγορές που διατίθεται το 406 μπορούν να το διαλέξουν είτε με 5άερι χειροκίνητο σασμάν είτε με με αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. 

Η τιμή του αυτοκινήτου δεν ανακοινώθηκε ακόμα στην Κίνα, αλλά το προηγούμενο μοντέλο ξεκινούσε από περίπου 16.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube