Νέο Nissan Note e-Power Nismo

Νέο Nissan Note e-Power Nismo

Παρουσιάστηκε η έκδοση Nismo του ανανεωμένου Nissan Note, που βασίζεται στην ηλεκτρική έκδοση e-Power.

Από το 2014, στην ιαπωνική αγορά το Nissan Note πουλιόταν και σε έκδοση Nismo, με βελτιώσεις εμφάνισης και ουσίας. Σήμερα, μετά την ανανέωση του μοντέλου, παρουσιάστηκε και η νέα σπορ εκδοχή του.

Το νέο Nissan Note Nismo έχει ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση από το προηγούμενο, αφού ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ακόμα πιο προτεταμένος. Κάποια στοιχεία βέβαια έχουν διατηρηθεί ως είχαν, όπως οι πλευρικές ποδιές και η αεροτομή οροφής. Η σημαντικότερη αλλαγή, συντελέστηκε κάτω από το καπό του.

Η βασική έκδοση Nismo εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο 1.200άρη των 98 PS, που εφοδιάζει και το συμβατικό Nissan Note. Για τη δυνατότερη εκδοχή του όμως, ο ατμοσφαιρικός 1.600άρης των 140 PS που υπήρχε πριν, αντικαταστάθηκε από το σύστημα κίνησης e-Power.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Note 1.5 dCi

Για τους μη συντονισμένους, να θυμίσουμε ότι είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο με μέγιστη ισχύ 110 PS και ροπή 25,9 kgm, το οποίο όμως δεν μπαίνει στην πρίζα! Διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 lt με 80 PS, ο οποίος δεν βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τους τροχούς, αλλά δουλεύει μόνο για να φορτίζει τη μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Η μέση κατανάλωση περιορίζεται σε 2,6 lt/100 km, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει την άμεση απόκριση και την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτρικού μοτέρ.

Τα παραπάνω βέβαια για εμάς τους κατοίκους της Ευρώπης έχουν μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, αφού ούτε το Note e-Power ούτε το Note Nismo πρόκειται να έρθουν στα μέρη μας. Η τεχνολογία e-Power όμως ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και για τα δικά μας μοντέλα της Nissan στο μέλλον.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube