Νέο Mitsubishi Eclipse Cross, και επισήμως

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross, και επισήμως

Η Mitsubishi επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο που ετοιμάζει ως ανταγωνιστή του Nissan Qashqai θα λέγεται Eclipse Cross.

Η Mitsubishi επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο που θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανάπτυξης στην κατηγορία των SUV, θα λέγεται Eclipes Cross. Και θα στοχεύει απευθείας στο Nissan Qashqai.

Το όνομα Eclipse το γνωρίζουμε από τότε που η Mitsubishi έβγαζε το ομώνυμο κουπέ, αποκλειστικά για την αγορά της Β. Αμερικής, από το 1989 ως το 1992. Καμία σχέση, με το αυτοκίνητο για το οποίο μιλάμε. Το όποιο θα είναι ένα νέο crossover, μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το ASX και μικρότερο από το Outlander.

Οι νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ένα σχήμα που θυμίζει κάπως το Toyota CH-R, με έντονες ακμές στο πίσω μέρος και καμπύλη γραμμή οροφής, όπως στα κουπέ. Για τα δεδομένα της μάλλον συντηρητικής στην σχεδίαση Mitsubishi, πρόκειται για επανάσταση. Προφανώς ο αρχισχεδιαστής Tsunehiro Kunimoto τον οποίο η Mitsubishi προσέλαβε το 2014 έπειτα από καριέρα 40 ετών στη Nissan, όπου μεταξύ άλλων εργάστηκε και στο Juke, έχει κάποια επιρροή. «Ο μοντέρνος σχεδιασμός είναι πλέον προτεραιότητα για τη Mitsubishi», δήλωσε μία πηγή. «θα χρειαστεί καιρός ώστε να αλλάξει συνολικά η εικόνα της εταιρείας. Η σημερινή σχεδιαστική γλώσσα σίγουρα δεν είναι η πλέον ευφάνταστη αλλά υπογραμμίζει την πρακτικότητα των αυτοκινήτων μας και το γεγονός ότι είναι εστιασμένα στη σκληρή χρήση. Αλλά όπως απέδειξε η Land Rover πρόσφατα, αυτό μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με εκλεπτυσμένη και μοντέρνα εμφάνιση».

Μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο μας δίνει το concept XR-PHEV που παρουσιάστηκε αρχικά το 2013, και μια δεύτερη εξέλιξή του είδαμε στη Γενεύη το 2015. Έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 1,90 και πλάτος 1,62. Η μεγάλη κεντρική γρίλια της μάσκας αναμένεται να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν των μοντέλων της Mitsubishi στο άμεσο μέλλον.

Το concept δικίνητο, με υβριδική κινητήρια μονάδα. Η ιπποδύναμη έφτανε τους 160 ίππους και οι εκπομπές CO2 τα 40g/km. Παρόλα αυτά είναι μάλλον απίθανο το νέο crossover να φτάσει στην παραγωγή με υβριδικό κινητήρα λόγω κόστους. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί έναν καινούριο τούρμπο κινητήρα βενζίνης μαζί με τους γνωστούς ντίζελ της μάρκας και τρεις επιλογές κιβωτίων: Χειροκίνητο, αυτόματο οχτάρι ή CVT.

Πηγή Autocar   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube