Scoop: Το ολοκαίνουργιο Mitsubishi ASX

Scoop: Το ολοκαίνουργιο Mitsubishi ASX

Θεάθηκε για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ και περαστικός Ιάπωνας οδηγός έσπευσε να το φωτογραφίσει.

Αφού η Mitsubishi πέρασε υπό τον έλεγχο της Nissan και ο Carlos Ghosn ανέλαβε το τιμόνι της, ξεκίνησε για τα καλά η δουλειά για την αντικατάσταση του ASX

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, την οποία ανέβασε στο Twitter ο “@hotaka_ltd. Ήδη ξέρουμε ότι το επόμενο ASX θα έχει εντελώς καινούργιο αμάξωμα με σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο XR-PHEV Concept.  

To εμπρός μέρος θα έχει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield, το πίσω μέρος θα είναι υπερυψωμένο και το προφίλ πιο σφηνοειδές. Η εντελώς αλλαγμένη εμφάνιση ενισχύει την πεποίθηση ότι το επόμενο ASX MY2018 θα είναι καινούργιο και στη δομή και τα μηχανικά του μέρη.

Νέο θα είναι και το εσωτερικό, όπου θα δεσπόζει η οθόνη του συστήματος infotaiment, το οποίο αναμενόμενα θα έχει νέο interface, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto και πλήρη συνδεσιμότητα.

Η γκάμα κινητήρων αναμένεται να περιλαμβάνει και υποκυβισμένους τούρμπο, ενώ πιθανή είναι και μία υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση PHEV, που θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα.

Το νέο ASX του 2018 μπορεί να αποτελέσει τη βάση και για τον αντικαταστάτη του Lancer Evolution. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, όμως η ιαπωνική εταιρεία έχει πει ότι σκέπτεται να φτιάξει ένα crossover επιδόσεων. Κι επειδή το ASX είναι κι αυτό στη μικρομεσαία κατηγορία όπως το Lancer, θα είναι το πιο κατάλληλο μοντέλο για να διαδεχτεί το αείμνηστο Evo X.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube