Teaser για το νέο μεσαίο Mitsubishi SUV

Teaser για το νέο μεσαίο Mitsubishi SUV

Θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα ASX και Outlander, θα ονομάζεται πιθανώς Eclipse και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης.

Η Mitsubishi μας δίνει μια πρώτη ιδέα του τι θα μοιάζει το επερχόμενο crossover/SUV της που θα ανταγωνίζεται το Nissan Qashqai.

To νέο μοντέλο, που πιθανώς θα ονομάζεται Eclipse (αν κρίνουμε από άρθρο του Auto Express που όμως κατέβηκε από το site), θα είναι μεγαλύτερο από το ASX, αλλά χαμηλότερα στην γκάμα από το Outlander.

Η εικόνα δείχνει ότι το εμπρός μέρος θα έχει κάποια ομοιότητα με το τελευταίο Outlander, αλλά το ψηλό, κομμένο πίσω μέρος και η χαμηλή, τύπου κουπέ σκεπή είναι μάλλον ασυνήθιστα στοιχεία για ένα SUV της Mitsubishi.

Μέχρι πρόσφατα, η ιαπωνική φίρμα σχεδίαζε παραδοσιακά, τετραγωνισμένα SUV. Όμως το 2014 προσέλαβε τον Tsunehiro Kunimoto, που είχε κάνει 40 χρόνια σχεδιαστής στη Nissan και είχε δουλέψει, μεταξύ άλλων, και στο Juke.

«Η σχεδίαση έρχεται όσο πάει και περισσότερο στο προσκήνιο, στον προγραμματισμό της Mitsubishi», δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOCAR πηγή μέσα από την εταιρεία. «Θα πάρει καιρό για να φανούν οι αλλαγές και θα έχουμε πάντα ένα λειτουργικό χαρακτήρα, όμως η Land Rover έχει αποδείξει ότι μπορεί να είσαι και σκληροτράχηλος και στιλέ, και θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο».

Τα κύρια σχεδιαστικά στοιχεία του νέου crossover/SUV προέρχονται από το πρωτότυπο XR-PHEV του 2013, που εξελίχθηκε και εκτέθηκε ξανά στη Γενεύη το 2015. Με μήκος 4,49 m, πλάτος 1,89 και ύψος 1,62, το πρωτότυπο είχε μια μεγάλη και χαρακτηριστική μάσκα που αναμένεται να γίνει το νέο «πρόσωπο» όλων των SUV της φίρμας.

Το concept ήταν προσθιοκίνητο και είχε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης160 ίππων με εκπομπές CO2 40 g/km. Όμως, για λόγους κόστους, είναι απίθανο το νέο “Eclipse” να έχει τέτοιο σύστημα. Θα έχει έναν καινούργιο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 τούρμπο, καθώς και τους γνωστούς ντίζελ από τα ASX και Outlander. Το κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο, CVT ή συμβατικό αυτόματο 8 σχέσεων και η κίνηση θα είναι μπροστά ή και στους 4 τροχούς.

Η ίδια η εταιρεία ανακοινώνει ότι το νέο “Eclipse” θα είναι το καλύτερο Mitsubishi SUV που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα, καθώς δίνεται όλο και μεγαλύτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα της αγοράς.

Ο αντικαταστάτης του Outlander (και της επιτυχημένης plug-in έκδοσής του) αναμένεται το 2020. Λέγεται επίσης ότι το 2019 θα παρουσιαστεί και ένα crossover μικρότερο από το ASX και πιο κοντά στο Juke. Δεν είναι γνωστό το πότε θα αντικατασταθεί το γερασμένο Pajero, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι ένα εξίσου σκληροτράχηλο μοντέλο εξελίσσεται εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube