Νέο κόμπακτ crossover από τη Honda

Νέο κόμπακτ crossover από τη Honda

Η Honda ετοιμάζεται να επεκτείνει την γκάμα των SUV της στις αναδυόμενες αγορές (και τις ευρωπαϊκές;), με ένα νέο κόμπακτ μοντέλο που θα ντεμπουτάρει μεταξύ 2022 και 2023.

Crossover, Honda RS Concept

Η Honda υπαινίσσεται ότι το νέο κόμπακτ crossover που θα λανσάρει θα έρθει αντιμέτωπο στις αναδυόμενες αγορές με μοντέλα όπως τα Hyundai Creta, Kia Seltos, Škoda Kushaq και Volkswagen Taigun. Και παρόλο που οι επίσημες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος του μοντέλου δεν έχουν ακόμη γίνει επισήμως γνωστές, θεωρείται ότι το αυτοκίνητο θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το δεύτερο 6μηνο του 2023.

Το μήκος του νέου crossover της Honda θα είναι περίπου 4,3 m (ελάχιστα πιο κοντό από το HR-V) και θα υποστηρίζεται από την τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονική Global Small Car, την ίδια που χρησιμοποιεί το Jazz τέταρτης γενιάς (2020). Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία του πιθανότατα θε έρθουν «δανεικά» από τις νέες γενιές των HR-V και BR-V (για το Bold Runabout Vehicle), κόμπακτ crossover για τη Νότιο και Νοτιοανατολική Ασία.

Crossover, Honda RS Concept

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, με την αρχιτεκτονική αυτή που σχεδιάστηκε με τον εξηλεκτρισμό κατά νου υπάρχουν κάμποσες επιλογές. Καταρχήν υπάρχει ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων iVTEC με 121 ίππους και 145 Nm.

Το νέο crossover της Honda θα μπορούσε να λανσαριστεί στην υβριδική παραλλαγή του και στην Ευρώπη, είτε ανάμεσα στα Jazz Crosstar e:HEV και HR-V e:HEV είτε ως πιο οικονομική πρόταση έναντι του δεύτερου.

Αλλά οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να στείλουν ακόμα και στη δυτική Ευρώπη συμβατό μοντέλο με το υβριδικό σύστημα e:HEV (Sport Hybrid i-MMD). Συνδυασμός που αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson (98 PS), δύο ηλεκτροκινητήρες (109 PS) και ένα κιβώτιο-μειωτήρα σταθερής σχέσης. 

Crossover, Honda RS Concept

Προσώρας δεν γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να συνθέσουμε άλλο σενάριο με τις πληροφορίες που υπάρχουν. Πάντως, στην περίπτωση που το νέο crossover περιληφθεί στη δυτικοευρωπαϊκή γκάμα της Honda θα έρθει να τοποθετηθεί μεταξύ του Jazz Crosstar e:HEV και του νέου HR-V e:HEV.

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι του Honda RS Concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα σε Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Ινδονησία

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube