Νέο DS 7: Τιμολόγηση ανάλογη του Q3

Νέο DS 7: Τιμολόγηση ανάλογη του Q3

To πρώτο crossover της πολυτελούς φίρμας του Groupe PSA ήδη πέτυχε το στόχο της για την τιμολόγηση του DS 7 στην Ευρώπη.

«Η νετ τιμή για την αγορά του DS 7 Crossback στην Ευρώπη είναι στο ίδιο επίπεδο με το μοντέλο που είχαμε ως σημείο αναφοράς, το Audi Q3», δήλωσε o Yves Bonnefont, διευθύνων σύμβουλος της DS στην Automotive News Europe, στο περιθώριο του Auto China 2108, στο Πεκίνο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το DS 7 - το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε εξ αρχής για να είναι ένα DS και όχι μια αναδιαμόρφωση ενός πρότζεκτ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τη Citroen, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη φάση της παραγωγής της νέας φίρμας.

«Θα έχουμε μια γκάμα από έξι νέα μοντέλα, τρία crossover και τρία μεταξύ χάτσμπακ και μπερλίνας, προγραμματίζοντας περίπου ένα λανσάρισμα το χρόνο», δήλωσε ο Bonnefont. Η DS θα ολοκληρώνει την κυκλοφορία του κάθε νέου μοντέλου παγκοσμίως εντός έξι μηνών από το λανσάρισμά του στην πρώτη αγορά –που συνήθως θα είναι αυτή της Γαλλίας.

Για να καταστήσει ξεκάθαρη την τοποθέτησή της ως της κορυφαίας φίρμας μέσα στο Groupe PSA, η DS θα είναι το πρώτο εμπορικό σήμα του ομίλου που θα λανσάρει ένα βενζινοκίνητο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο –πάνω στο DS 7, πιθανότατα από το επόμενο έτος. Αλλά θα είναι και η πρώτη φίρμα του ομίλου που θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ DS: Τέλος παραγωγής για τα DS 4 και DS 5

Το 100% ηλεκτρικό DS θα υποστηρίζεται από τη νέα αρχιτεκτονική Common Modular Platform (CMP) , την οποία ο όμιλος εξέλιξε από κοινού με τον Κινέζο συνεργάτη του, την Dongfeng Motors. Ο Bonnefont αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές του Τύπου που έλεγαν ότι η DS θα λανσάρει ένα μικρό crossover βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα, στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι, τον Οκτώβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: DS 3 Cabrio 1.2 PureTech 130

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όλοι οι έμποροι DS θα έχουν αυτόνομη δραστηριότητα, παρόλο που πάνω από το 80% από αυτούς εμπορεύονται και άλλα φίρμες της PSA. «Με την πάροδο του χρόνου θα έχουμε περισσότερους αντιπροσώπους DS που θα είναι νέοι για την PSA, καθώς δεχόμαστε ολοένα και περισσότερες αιτήσεις από αντιπροσώπους άλλων εμπορικών σημάτων για να ανοίξουν επίσης μια εμπορία DS», δήλωσε ο Bonnefont.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Καινούργιο DS 4 Crossback για το 2020

Παρά τις ισχυρές ρίζες στη Γαλλία, η εμπορία DS που μέχρι στιγμής πουλήσει τα περισσότερα DS 7 βρίσκεται στην Τεχεράνη, στο Ιράν. «Η αντιπροσωπεία μας στη Τεχεράνη έχει ήδη πουλήσει πάνω από 140 αυτοκίνητα, ενώ οι κορυφαίοι ντίλερ DS στην Ευρώπη βρίσκονται περίπου στις 100 μονάδες σε δύο μήνες», δήλωσε ο Bonnefont.

DS Iranian dealeship
Η φίρμα DS πηγαίνει πολύ καλά στο Ιράν, όπου οι καταναλωτές προτιμούν τις γαλλικές μάρκες υψηλού επιπέδου. Εδώ, το κατάστημα DS στην Τεχεράνη.

Υψηλό περιθώριο κέρδους   
Το DS 7 αποδίδει το ίδιο περιθώριο κέρδους στον αντιπρόσωπο με το DS 3. Αλλά δεδομένης της υψηλότερης τιμής συναλλαγής για το DS 7, αποδίδει σε έναν αντιπρόσωπο περίπου το τριπλάσια ποσό από το DS 3. «Στην Ευρώπη, η τιμή αγοράς για ένα DS 7 είναι περίπου 48.000 ευρώ, ενώ το DS 3 -μακράν το πιο καλοπουλημένο μοντέλο μας- κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ», δήλωσε ο Bonnefont.

Ο Bonnefont είπε ότι ο Tavares του έδωσε 20 χρόνια περιθώριο για να καθιερώσει την DS ως μια αναγνωρισμένη premium φίρμα. «Δεν σκοπεύω να εργάζομαι για άλλα 20 χρόνια», είπεο Bonnefont. «Αλλά όποιος θα με διαδεχτεί θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο: Νετ τιμολόγηση και ικανοποίηση του πελάτη έναντι του όγκου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η DS αποκαλύπτει το X E-Tense [video]

Οι πωλήσεις της DS μειώθηκαν κατά 6,7% το πρώτο 3μηνο, όπως ανακοίνωσε η PSA στις 18 Απριλίου. Το DS 7 ήταν το δεύτερο best selling μοντέλο της φίρμας με 3.169 αυτοκίνητα, ενώ το DS 3 έφτασε στα 5.742 αυτοκίνητα, μειωμένο κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017. Το DS 7 δεν πωλείτο το ίδιο τρίμηνο του 2017, επομένως δεν υπάρχει συγκριτικό ποσοστό.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube