Η DS αποκαλύπτει το X E-Tense [video]

Η DS αποκαλύπτει το X E-Tense [video]

Η DS Automobiles φαντάζεται το σπορ αυτοκίνητο του 2035. Το DS X E-Tense, εικονικό, αποτελεί μια φόρμουλα 2 σε 1, πολυτελές κουπέ και ρόουντστερ.

ρόουντστερ.

Όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν για ό,τι βλέπουμε; Αυτή είναι η αντίδραση που προκαλεί η επισημοποίηση του DS X E-Tense. Σκεφτήκαμε ότι θα ανακαλύπταμε ένα πραγματικό αυτοκίνητο στο Auto China 2018, στο Πεκίνο ή το e-Prix του Παρισιού, και έχουμε τελικά ένα πρωτότυπο 100% εικονικό. 

Το τιμ της DS όμως δείχνει πανευτυχές. Μάλλον θα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για έναν κατασκευαστή του οποίου η γκάμα βρίσκεται εν μέσω πλήρους ανασχεδιασμού

Η βασική ιδέα ήταν να φανταστεί κάποιος ένα ονειρικό σπορ μοντέλο που θα παντρεύει «την τεχνολογία και την ποίηση». Σύμφωνα με τις λέξεις που χρησιμοποιεί η φίρμα, το DS X E-Tense είναι η «φαντασία της γαλλικής πολυτέλειας για τον πελάτη του 2035. Ένας πελάτης του οποίου οι επιθυμίες μπορεί να ποικίλουν, αλλά που θα έχει πάντα την επιθυμία να ευχαριστιέται».

DS X E-Tense

Η ιδιαιτερότητα αυτού του πρωτοτύπου είναι η ασύμμετρη εμφάνισή του, η οποία απορρέει από την ιδέα της συγχώνευσης δύο αυτοκινήτων, ενός GT και ενός σπάιντερ. Στα αριστερά, μπαίνεις στο κόκπιτ από μια πόρτα-έλασμα φτιαγμένη ανθρακόνημα και δέρμα. Ο οδηγός είναι ακάλυπτος, φορώντας υποχρεωτικά κράνος και κάθεται σε ύπτια θέση, σαν να βρίσκεται σε μονοθέσιο.

Στα δεξιά, υπάρχουν δύο θέσεις (έξτρα η δεύτερη), προστατευμένες από μια γυάλινη καλύπτρα με πρόσβαση μέσω πόρτας-φτερού γλάρου. Το πάτωμα είναι διαφανές για βλέπεις το δρόμο να τρέχει. Εδώ, περνάμε στον τομέα της άνεσης, με τη στάνταρ θέση του επιβάτη να διαθέτει αεριζόμενο κάθισμα με σύστημα μασάζ που στο πάνω μέρος γίνεται σαν ανοιγμένη φτερούγα πουλιού! Η ζώνη των επιβατών είναι επίσης εξοπλισμένη με έναν καθαριστή αέρα και σύστημα αρωματισμού. Οι λειτουργίες του αυτοκινήτου ελέγχονται από έναν προσωπικό βοηθό –IRIS, με τη μορφή ολογράμματος.

DS X E-Tense

Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει επιβάτης επειδή το DS X E-Tense είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη οδήγηση. Φυσικά είναι 100% ηλεκτρικό, με δύο ηλεκτρομοτέρ που κινούν τους εμπρός τροχούς και να αποδίδουν ισχύ 540 ίππων –για χρήση στο δρόμο. Στην πίστα, η ισχύς μπορεί να ανέβει στους 1.360 PS με δυναμική διαχείριση της ισχύος από την ανάρτηση, καθώς X E-Tense επωφελείται από την τεχνογνωσία της DS Performance, το τιμ πίσω από τη Formula E της DS Automobiles. 

Βέβαια, όλα αυτά είναι 100% εικονικά. Μια υπόθεση της DS, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα όνειρο. Το πρότζεκτ γέρνει σαφώς προς την επιστημονική φαντασία, από τη στιγμή που η DS εξηγεί ότι το αμάξωμα «εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες για την επανέρχεται στο αρχικό σχήμα από μόνο του σε περίπτωση σύγκρουσης» και το εμπρός μέρος έχει γρίλιες που προσαρμόζονται (!) στο προφίλ του δρόμου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube