PSA: Επτά υβριδικά plug-in και τέσσερα ηλεκτρικά από το 2019

PSA: Επτά υβριδικά plug-in και τέσσερα ηλεκτρικά από το 2019

Σύντομα θα δούμε 11 μοντέλα των Citroën, Peugeot και DS που θα μπαίνουν στην πρίζα, βασισμένα σε δύο παγκόσμιες πλατφόρμες.

Ο όμιλος PSA βρίσκεται εν μέσω επιχείρησης εξηλεκτρισμού μεγάλου μέρους της γκάμας του. Οι λύσεις που εξελίσσονται σήμερα θα βγουν στην παραγωγή το 2019 σε πολλά μοντέλα των Peugeot, Citroën και DS.

Σε συνεργασία με την κινεζική Dongfeng Motors, ο όμιλος PSA εξελίσσει την μικρή πλατφόρμα Common Modular Platform, ή CMP. Σε αυτή θα βασίζονται αυτοκίνητα πόλης και μικρά σεντάν και SUV. Η παραλλαγή της για χρήση σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις θα ονομάζεται e-CMP. Τα μοντέλα που θα βασίζονται σε αυτή θα φέρουν μπαταρίες 50 kWh, που θα προσφέρουν αυτονομία έως 450 km και πολύ μικρούς χρόνους φόρτισης.

Η αναλογία που θέλει να πετύχει η εταιρία είναι 12 km αυτονομίας για κάθε λεπτό φόρτισης. Πάνω στο αυτοκίνητο θα υπάρχει ένας ταχυφορτιστής 7 kW. Το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 115 PS και θα κινεί τους εμπρός τροχούς. Συνολικά τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στην e-CMP θα παρουσιαστούν από το 2019 ως το 2021.

Πάνω στην πλατφόρμα Efficient Modular Platform, ή ΕΜΡ2, κατάλληλη για λίγο μεγαλύτερα αυτοκίνητα και γνωστή μας από τα Citroën C4 Picasso και Peugeot 308, θα εξελιχθούν επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις (plug-in hybrids). Ένας κινητήρας βενζίνης με 150-200 PS θα κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, και θα υποβοηθείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 kW (109 PS). Στα μοντέλα SUV και crossover θα υπάρχει ακόμα ένας ηλεκτροκινητήρας ίδιας ισχύος και για τους πίσω τροχούς.

Η μπαταρία των 13 kWh θα επαρκεί για ηλεκτρική αυτονομία 60 km. Η οικονομία σε σχέση με ένα αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο θα φτάνει το 40% σε αστικές συνθήκες, χωρίς να θυσιάζεται καθόλου χώρος επιβατών ή αποσκευών. Η φόρτιση των μοντέλων plug-in hybrid θα γίνεται σε τέσσερις ώρες από συμβατική πρίζα ή σε μόλις δύο με το ειδικό σύστημα φόρτισης του ομίλου PSA. Τα επτά τέτοια μοντέλα που περιμένουμε θα κυκλοφορήσουν το ίδιο διάστημα με τα ηλεκτρικά: από το 2019 ως το 2021.

[Πηγή: PSA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube