Nέο CUPRA Tavascan με 340 ίππους

Nέο CUPRA Tavascan με 340 ίππους

Η CUPRA παρουσίασε το νέο Tavascan, ένα ηλεκτρικό κουπέ SUV με ισχύ 340 ίππους και αυτονομία έως 550 km.

Μετά το Born, η ηλεκτρική γκάμα της CUPRA επεκτείνεται με την προσθήκη του νέου Tavascan.

To Tavascan είναι ένα κουπέ SUV που βασίζεται, όπως τα VW ID.5, Škoda Enyaq Coupé iV και Audi Q4 Sportback, στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW. Όσο για τις διαστάσεις του, έχει μήκος 4.644 mm, πλάτος 1.861 mm, ύψος 1.597 mm και μεταξόνιο 2.766 mm.

Cupra Tavascan

Εξωτερικά, το Tavascan κατάφερε να διατηρήσει τη σιλουέτα και πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2019, βασιζόμενο φυσικά στην επιθετική σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό διασχίζουν οι λεπτοί αεραγωγοί και στο κέντρο του δεσπόζει η οθόνη αφής του infotainment διαγωνίου 15". Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,3".

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται σπορ μπάκετ καθίσματα, με την CUPRA να υπόσχεται ότι το Tavascan προσφέρει απλόχερα άνεση για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών του φτάνει τα 540 lt.

Cupra Tavascan

Το CUPRA Tavascan θα είναι διαθέσιμο ως πισωκίνητο ή τετρακίνητο. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Εndurance με ένα μοτέρ απόδοσης 286 PS και 545 Nm. H αυτονομία του χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh αγγίζει τα 550 km. 

Στην κορυφή συναντάμε το Tavascan VZ με δύο μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 340 PS και 679 Nm, ικανά να το επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 5,6". Η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα και χαρίζει αυτονομία 520 km.

Και στις δύο περιπτώσεις, με ρεύμα DC 135 kW μόλις 7' αρκούν για την προσθήκη 100 km αυτονομίας και η φόρτιση από το 10% στο 80% διαρκεί κάτι λιγότερο από 30'.

Cupra Tavascan

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε επίπεδα ανάκτησης ενέργειας και στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει αντλία θερμότητας. 

Το νέο CUPRA Tavascan σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην Βαρκελώνη, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γκρουπ VW στο Ανχουέι της Κίνας και το λανσάρισμά του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube