Cupra Tavascan Concept: Ηλεκτρικό crossover στη Φρανκφούρτη

Cupra Tavascan Concept: Ηλεκτρικό crossover στη Φρανκφούρτη

Το πρωτότυπο έχει αυτονομία 450 km σύμφωνα με με τον κύκλο δοκιμών WLPT.

Η Cupra παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover επιδόσεων που ακούει στο όνομα Tavascan.

Το τετρακίνητο Tavascan τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες - έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω άξονα. Έχει συνολική απόδοση 225 KW και επιταχύνει από 0 έως 100 km /h σε λιγότερο από 6,5" σύμφωνα με την εταιρεία.

Το αυτοκίνητο πατά πάνω στην πλατφόρμα MEB που αναπτύχθηκε από το Volkswagen Group, και έχει μπαταρία χωρητικότητας 77 ΚWh που του χαρίζει αυτονομία 450 km σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLPT.

Cupra Tavascan

Σχεδιαστικά το Tavascan ξεχωρίζει από τα επιθετικά φωτιστικά σώματα και τον σπορ προφυλακτήρα στο εμπρός μέρος, τους τροχούς 22" και τις δυναμικές γραμμές του προφίλ και την έντονη κλίση της οροφής που παραπέμπει σε coupe και καταλήγει στα ενιαία πίσω φώτα.

Η καμπίνα έχει τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με επενδύσεις από δέρμα και Alcantara, ενώ στο ταμπλό βρίσκουμε μια οθόνη αφής 13" που μετακινείται, και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3".

Η ιδέα του Tavascan έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο του Plug-in hybrid Formentor, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Formentor αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Η Cupra δεν ανακοίνωσε αν και πότε θα μπει στην παραγωγή το Tavascan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube