Το νέο crossover της Lancia θα ακούει στο ιστορικό όνομα Aurelia

Το νέο crossover της Lancia θα ακούει στο ιστορικό όνομα Aurelia

Το σχέδιο αναγέννησης της Lancia προβλέπει τρία νέα μοντέλα στο άμεσο μέλλον: Την αναγεννημένη Ypsilon, την ηλεκτρική Delta και ένα ηλεκτρικό crossover.

Η Lancia προχωρά γρήγορα προς την αναγέννησή της και ο Διευθύνων Σύμβουλος της, ο Luca Napolitano, έχει ήδη θέσει τους στόχους για την ιταλική μάρκα που χρόνια τώρα ήταν σε... ύπνωση. Όπως αποκάλυψε στο Automotive News Europe, η Lancia θα αρχίσει να πουλά αυτοκίνητα εκτός της ιταλικής αγοράς το 2024, ενώ ετοιμάζει μια γκάμα τριών μοντέλων που θα περιλαμβάνει το σουπερμίνι Ypsilon, την ηλεκτρική Delta και πιθανώς ένα ηλεκτρικό crossover που θα αναβιώσει το όνομα Aurelia.

Οι πωλήσεις της Lancia έχουν περιοριστεί στην ιταλική αγορά από το 2017. Αυτό πρόκειται να αλλάξει το 2024 με την επέκταση της μάρκας στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί το 2025. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia Aurelia 1950-1953

Ο Luca Napolitano οραματίζεται 100 αποκλειστικούς εκθεσιακούς χώρους σε 60 ευρωπαϊκές πόλεις όταν αναπτυχθεί πλήρως το νέο σχέδιο. Οι εκθεσιακοί χώροι θα έχουν μικρό αποτύπωμα 80 έως 140 τετραγωνικών μέτρων, αλλά δεν θα μοιράζονται με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Επίσης, η Lancia στοχεύει από τα μέσα της δεκαετίας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Όσον αφορά τη μελλοντική γκάμα μοντέλων της, η Lancia στοχεύει σε «μια απλοποιημένη προσφορά προϊόντων, με προκαθορισμένα πακέτα επιλογών για τον εξορθολογισμό της παραγωγής». Απομακρυνόμενη από τη γερασμένη Ypsilon, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011, η ιταλική εταιρεία έχει αισιόδοξα σχέδια για τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξανά στους δρόμους η Lancia Aurelia

Το πρώτο νέο μοντέλο θα είναι το Ypsilon νέας γενιάς, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Το ολοκαίνουργιο σουπερμίνι θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Small, που προσφέρεται σε EV και ήπιες υβριδικές εκδόσεις με κινητήρα ICE. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι και η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lancia και η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται ο αντικαταστάτης της Lancia Ypsilon!

Το δεύτερο νέο μοντέλο θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές crossover, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της Lancia και η νέα ναυαρχίδα της γκάμας. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι θα μπορούσε να ονομαστεί Aurelia, αναβιώνοντας ένα όνομα που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 1950 και 1958.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lancia Delta θα επιστρέψει στους δρόμους!

Η επόμενη προσθήκη στη γκάμα θα είναι η εμβληματική Lancia Delta που έχει επιβεβαιωθεί ότι θα αναβιώσει ως ένα πλήρως ηλεκτρικό compact χάτσμπακ. Η νέα Delta θα έρθει το 2028, πιθανότατα βασισμένη στην πλατφόρμα STLA Medium.

Ploue

Ο βετεράνος του σχεδιασμού Jean-Pierre Ploue θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Lancia, η οποία στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σε όλη τη σειρά. Παρά το γεγονός ότι μοιράζεται την ανάπτυξη με την Alfa Romeo και την DS για τη μείωση του κόστους, η Lancia θέλει να «μεγιστοποιήσει τη διαφοροποίηση» μεταξύ των premium εμπορικών σημάτων της Stellantis. Όπως περιγράφεται από τον Luca Napolitano: «Η Lancia θα προσφέρει μια διακριτική, καθαρή ιταλική κομψότητα, με απαλές γραμμές και εξαιρετική ποιότητα».

Τα τελευταία χρόνια, με την ύπαρξη μόνον της Ypsilon η Lancia είχε κατά 75% λόγο μόνον γυναίκες πελάτες. Πλέον ο στόχος είναι  στόχος της μάρκας είναι να φτιάξει μοντέλα που θα προσελκύουν και το αντρικό κοινό. Επίσης πλέον στοχεύει σε πελάτες 55 ετών με τουλάχιστον ένα παιδί, ενώ σήμερα ο μέσος πελάτης της είναι 45 ετών δίχως παιδιά. Δεδομένου ότι η Lancia θα έχει μια πλήρη γκάμα BEV, η Napolitano θέλει να προσελκύσει αγοραστές από την Tesla, τη Volvo και τη σειρά EQ της Mercedes-Benz.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube