Επίσημο: Η Lancia Delta θα επιστρέψει στους δρόμους!

Επίσημο: Η Lancia Delta θα επιστρέψει στους δρόμους!

Το πλέον εμβληματικό μοντέλο της Lancia, η θρυλική Delta θα επιστρέψει στην αγορά το 2026 ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Έχουν γραφτεί πολλά για την εμβληματική Lancia Delta και τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ουκ ολίγα σχέδια από ανεξάρτητους σχεδιαστές ή απλούς φίλους της ιταλικής φίρμας να μας δείχνουν τρόπους για να αναβιώσει το θρυλικό μοντέλο. Φαίνεται ότι οι προσευχές εισακούστηκαν και πλέον είναι επίσημο: Η Lancia ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή της Delta.

Η «ανακοίνωση» ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη. Από το νέο CEO της Lancia, Luca Napolitano, που σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Όλοι θέλουν την Delta και δεν μπορεί να λείπει από τα μελλοντικά σχέδιά μας. Θα επιστρέψει και θα είναι μια πραγματική Delta. Ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας. Και φυσικά, θα είναι πλήρως ηλεκτρική».

Η τελευταία φράση του Napolitano είναι και η μόνη τεχνική λεπτομέρεια που ξέρουμε προς το παρόν για τη νέα Delta. Θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται σε μια από τις πλατφόρμες που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος Stellantis.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera αυτή θα είναι πιθανότατα η STLA Medium που προορίζεται για ηλεκτρικά μοντέλα της C και D κατηγορίας και παρέχει τη δυνατότητα για προσθιοκίνητη, πισωκίνητη ή τετρακίνητη επιλογή στη μετάδοση της κίνησης. Αλλά και αρκετό χώρο ώστε να φιλοξενηθούν μπαταρίες που με μια φόρτιση θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 700 km.

Lancia Delta

Από την συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της Lancia προέκυψε ότι πριν δούμε τη νέα Delta στους δρόμους, η ιταλική φίρμα θα έχει λανσάρει στην αγορά τον αντικαταστάτη του Ypsilon, που έχει κλείσει μια δεκαετία στην αγορά και εξακολουθεί να διατίθεται στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον Napolitano, το ιταλικό σουπερμίνι θα διαδεχθεί ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα ριχτεί στην αγορά το 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lancia που θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από το 2026 και μετά η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου Stellantis που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό.

«Τώρα είναι ευκαιρία να κοιτάξουμε το μέλλον από μια διαφορετική οπτική» δήλωσε ο Napolitano, τονίζοντας ότι η Lancia θα επικεντρωθεί στην κατασκευή μικρών μεσαίων και πολυτελών αυτοκινήτων για μια γενιά «μοντέρνων Ευρωπαίων αγοραστών». 

«Οι πελάτες μας θα θέλουν αυτοκίνητα με οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά και η επανάσταση που φέρνει ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση είναι σύμφωνη με την παράδοσή μας στην τεχνολογική καινοτομία», κατέληξε ο Napolitano.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο επαναδραστηριοποίησης της στην ευρωπαϊκή αγορά, η Lancia θα αποκτήσει ένα νέο δίκτυο αντιπροσωπειών που θα προκύψει μέσα από τη συνεργασία με τα δίκτυα των Alfa Romeo και DS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube