Έρχεται ο αντικαταστάτης της Lancia Ypsilon!

Έρχεται ο αντικαταστάτης της Lancia Ypsilon!

Το πρώτο νέο μοντέλο της Lancia εδώ και αρκετά χρόνια θα είναι ένα όχημα πόλης!

Η Lancia ετοιμάζεται για να εισέλθει σε μια νέα εποχή και δημοσιεύματα του διεθνή τύπου αποκαλύπτουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η αναγέννηση της Lancia θα έχει την υπογραφή του Jean-Pierre Ploué

Η Ypsilon είναι εδώ και αρκετά χρόνια το μοναδικό μοντέλο της Lancia και παρόλο που φέτος κλείνει 10 χρόνια, διατηρεί επιτυχημένη εμπορική πορεία στην Ιταλία όπου διατίθεται αποκλειστικά. Το πεντάθυρο μίνι έκανε πρεμιέρα το 2011 στη Γενεύη, ανανεώθηκε το 2015 στη Φρανκφούρτη, απέκτησε ήπια υβριδική έκδοση το 2020 και δέχθηκε ένα ακόμα αισθητικό και τεχνολογικό φρεσκάρισμα για το 2021.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν πως το πρώτο νέο μοντέλο της Lancia αναμένεται να είναι ένα όχημα πόλης το οποίο θα αντικαταστήσει την Ypsilon! Όλα δείχνουν πως θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024 ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lancia, όμως ακούγεται πως θα διατίθεται και σε εκδόσεις με βενζινοκινητήρα. Ενώ θα περιμέναμε το νέο μοντέλο να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική του FIAT 500, το πιθανότερο σενάριο είναι η νέα γενιά της πλατφόρμας eCMP του PSA Group. Μια εξελιγμένη εκδοχή δηλαδή των CPM και eCMP που γνωρίζουμε από τα Peugeot 208, Opel Corsa κτλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Stellantis: Επενδύσεις για την ενίσχυση των Alfa Romeo και Lancia

Το επόμενο νέο μοντέλο της Lancia αναμένεται να είναι ένα C-SUV/crossover το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2026 αποκλειστικά διαθέσιμο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Και αυτό θα μοιράζεται το πάτωμα και τα μηχανικά του μέρη με άλλα μοντέλα του ομίλου Stellantis. Φήμες κάνουν λόγο για την πλατφόρμα STLA Medium Architecture του PSA Group. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και ένα B-SUV βασισμένο στην eCMP που έχει χρησιμοποιηθεί στα ηλεκτρικά Peugeot e2008, Opel Mokka-e, DS3 Crossback E-Tense και Citroen ë-C4 C-Cross.

Τέλος, τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα πιθανό μικρομεσαίο hatchback προς τα τέλη του 2027. Αν οι προβλέψεις δείξουν πως τότε θα υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία ώστε να δικαιολογείται το κόστος εξέλιξης, τότε το νέο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ο μακρινός απόγονος της Lancia Delta.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube