Νέο Audi Q6 e-tron με αυτονομία έως και 625 km

Νέο Audi Q6 e-tron με αυτονομία έως και 625 km

Το νέο Audi Q6 e-tron είναι γεγονός. Βασίζεται στην πλατφόρμα PPE, αποδίδει 517 ίππους και υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 625 km.

Το ολοκαίνουργιο Audi Q6 e-tron παρουσιάστηκε επίσημα και είναι έτοιμο να χαράξει νέους δρόμους στην premium ηλεκτρική κινητικότητα, σύμφωνα με το Ingolstadt.

Όπως ανακοινώνει το εργοστάσιο, αυτό που χαρακτηρίζει το νέο Audi Q6 e-tron είναι η αποδοτικότητά του, σε συνάρτηση με την οδηγική απόλαυση. Σχεδιαστικά, το SUV της Audi αποπνέει σπορ και δυναμική εικόνα, με το εμπρός μέρος να περιβάλλεται από την κλειστή μάσκα Singleframe σε γκρι ή μαύρο χρώμα. 

Ξεχωριστό τόνο δίνουν και τα λεπτά φωτιστικά σώματα OLED, με τη νέας τεχνολογίας φωτεινή υπογραφή που κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά σε μοντέλο του premium Γερμανού κατασκευαστή. Η μυώδης εικόνα συνεχίζεται και στο πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου, τη στιγμή που στο πίσω μέρος δεσπόζει η ενιαία, LED φωτιζόμενη μπάρα που τονίζει τον όγκο και το πλάτος του μοντέλου.

To νέο Audi Q6 e-tron είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Audi που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE και υπόσχεται 625 km αυτονομίας

Audi Q6 e-tron

Με μήκος 4.77 m, πλάτος 1.99 m, ύψος 1.64 m και μεταξόνιο 2.89 m, το Q6 e-tron υπόσχεται άνετους χώρους για πέντε ενήλικες επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 526 lt, με τα καθίσματα σε όρθια θέση και 1.529 lt με τις πλάτες κατεβασμένες. Επιπροσθέτως, κάτω από το εμπρός καπό υπάρχουν επιπλέον 64 lt, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα.

Η καμπίνα του Q6 e-tron, εκτός από άνετη είναι hi-tech, πολυτελής και οδηγοκεντρική. Η ενιαία, ανεξάρτητη πανοραμική οθόνη αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9” (Audi virtual cockpit) και την οθόνη αφής 14,5” για το σύστημα infotainment. Οι οθόνες όμως δεν τελειώνουν εδώ, μιας και εμπρός από τον συνοδηγό υπάρχει άλλη μία, με διαγώνιο 10,9”. Μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ταινίες, χωρίς όμως να αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Από ένα τόσο προηγμένο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη. Η τελευταία, συνεργάζεται με τον φωνητικό βοηθό της Audi, δίνοντας του τη δυνατότητα να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε περισσότερες από 800 φωνητικές εντολές.

Audi Q6 e-tron

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, η Audi έχοντας σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της την βιωσιμότητα, κατασκευάζει τα καθίσματα αλλά και επιμέρους σημεία της καμπίνας από ανακυκλωμένα υλικά. Οι σχεδιαστές της καμπίνας του Audi Q6 e-tron, με την συνολική σχεδίασή της, θέλησαν να προσδώσουν «μία αίσθηση οικειότητας προς τους επιβάτες, όμοια με εκείνη του εσωτερικού του σπιτιού τους».

Το νέο Audi Q6 e-tron ξεχωρίζει και εξαιτίας του πλούσιου τεχνολογικού του υποβάθρου. Είναι άλλωστε το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Audi που πατά στην πλατφόρμα PPE (Premium Pltaform Electric). Μια πλατφόρμα που εξελίχθηκε από κοινού με την Porsche και θα φιλοξενήσει την μελλοντική ηλεκτρική γκάμα της Audi. Θυμίζουμε πως στόχος των της φίρμας είναι να διαθέτει από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε κάθε κατηγορία από το 2027.

«Με την πλατφόρμα PPE θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε μοντέλα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές σε διαφορετικές κατηγορίες, επεκτείνοντας τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας», τόνισε ο CEO της Audi, Gernot Döllner.

Audi SQ6 e-tron

Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της ουγγρικής πόλης Gyor συνδυάζουν υψηλή απόδοση και μεγάλη αποδοτικότητα. Σε συνδυασμό με τις νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου 100 kWh (94,9 ωφέλιμες), το Q6 e-tron μπορεί να καλύψει 625 km με μία μόνο φόρτιση. Η ισχύς στις εισαγωγικές εκδόσεις ξεκινά από τους 388 ίππους (285 kW) και μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 517 (380 kW) στην πιο σπορ έκδοση SQ6 e-tron.

To λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει με τετρακίνητες εκδόσεις για να πάρουν την σκυτάλη αργότερα οι πισωκίνητες, πλην όμως πιο αποδοτικές παραλλαγές. Το 0-100 km/h στις τετρακίνητες εκδόσεις ολοκληρώνεται σε 5,9” ή 4,3” στην έκδοση SQ6 e-tron, με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 210 και 230 km/h αντίστοιχα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πληροφορίες για τις δικίνητες εκδόσεις, με την Audi να ανακοινώνει επίσημα νούμερα το προσεχές διάστημα.

Στο κομμάτι της φόρτισης, το ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, μπορεί να προσφέρει δυνατότητα φόρτισης με ισχύ 270 kW, χάρη στη τεχνολογία 800V. Αυτό σημαίνει πως το Audi Q6 e-tron σε μόλις δέκα λεπτά μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 255 km. Συν τοις άλλοις, χρειάζεται σχεδόν 20 λεπτά για να φτάσει από το 10 στο 80%. Στα αξιοσημείωτα του μοντέλου και το γεγονός πως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση έχει εξελιχθεί αρκετά, με την Audi να ισχυρίζεται πως το 95% των καθημερινών φρεναρισμάτων να επιστρέφει ως ενέργεια στο σύστημα.

Audi Q6 e-tron

Τα νέα Audi Q6 e-tron quattro και SQ6 e-tron θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τον Μάρτιο του 2024, με την τιμή στη Γερμανία να ξεκινά από €74.700 και €93.800 αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube