Το εσωτερικό του Audi Q6 e-tron ξεδιπλώνεται

Το εσωτερικό του Audi Q6 e-tron ξεδιπλώνεται

Η Audi, το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε αποκαλύψει τόσο την εξωτερική σχεδίαση, όσο και τα κινητήρια σύνολα του επερχόμενου Audi Q6 e-tron. Πλέον, πήγε ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας και τον εσωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου.

Audi Q6 e-tron interior

Όταν πριν από λίγο καιρό η Audi φανέρωνε σταδιακά τα κομμάτια του νέου της SUV μπορούσαμε να αντιληφθούμε πως κάτι φρέσκο έρχεται. Κυρίως από άποψη τεχνολογίας. Κι αν την αρχή έδωσαν οι προβολείς LED, που μπορούν να διαμορφωθούν από τους ή τις οδηγούς ώστε να υπάρχει η προσωπική σφραγίδα στις φωτεινές υπογραφές, η συνέχεια δίνεται αναμφίβολα με το εσωτερικό του νέου Audi Q6 e-tron.

Audi Q6 e-tron

Αυτό που εύκολα γίνεται αντιληπτό, είναι το γεγονός ότι η σχεδίαση του ταμπλό είναι προσαρμοσμένη στον οδηγό. Η κυρτή της γραμμή θαρρείς πως αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες. Τα χρώματα και τα υλικά υψηλής ποιότητας ενισχύουν την premium και φιλόξενη αύρα της καμπίνας.

Οι μηχανικοί της Audi λειτούργησαν πολύ έξυπνα, επενδύοντας ένα σημαντικό κομμάτι χρόνου, τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για το εσωτερικό του μοντέλου, σκεπτόμενοι πως ο οδηγός, αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους εντός του αυτοκινήτου. Κατάφεραν επομένως να συνδυάσουν την πολυτέλεια αλλά και την υψηλή τεχνολογία στον βέλτιστο βαθμό.

Audi Q6 e-tron

Όποιος ή όποια καθίσει στα αναπαυτικά καθίσματα του Q6 e-tron θα μαγνητιστεί από την ψηφιοποίηση του ταμπλό. Το MMI virtual cockpit, όπως το ονομάζουν οι Γερμανοί, φιλοξενεί δύο μεγάλες οθόνες τεχνολογίας OLED. H μία αναλαμβάνει χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων (11,9’’), ενώ η άλλη είναι η κεντρική οθόνη (14,5’’) για το σύστημα infotainment. H τελευταία μάλιστα έχει μια ξεκάθαρη κλήση προς τον οδηγό, ενισχύοντας τα επίπεδα πρακτικότητας.

Εκεί όμως που η Audi κατάφερε να πρωτοτυπήσει είναι στην πλευρά του συνοδηγού. Εκεί υπάρχει άλλη μια μεγάλη οθόνη αφής 10,9’’, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πέραν όλων αυτών, διαθέσιμο θα είναι και ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, για να παρέχει στον οδηγό πληροφορίες, χωρίς όμως να του αποσπά την προσοχή.

Audi Q6 e-tron

Κατά τα λοιπά, το περιβάλλον της καμπίνας, εκτός από ψηφιακό και μοντέρνο μοιάζει και αρκετά ευρύχωρο. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως οι ρύθμιση του καθίσματος, των καθρεπτών, και των φώτων από ένα μια σετ χειριστηρίων, εναρμονισμένα σε ένα πάνελ μαύρου χρώματος.

Ως ηλεκτρικό μοντέλο, το Q6 e-tron διατηρεί μια ευρύτερα φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη φιλοσοφία. Προς επίρρωση των προλεχθέντων, οι μηχανικοί στο εργοστάσιο του Ingolstadt φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν βιώσιμα υλικά, όπως 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Μάλιστα, ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού διαφέρει ο διάκοσμος και οι επενδύσεις. Στην έκδοση S υπάρχουν σπορ καθίσματα με μικροΐνες Dinamica ή λεπτό δέρμα Nappa. Εναλλακτικά διατίθενται ξύλινα ένθετα σε διάφορες αποχρώσεις και υφές, όπως και ματ φινιρίσματος βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Audi Q6 e-tron

Οι χώροι, όπως αναμενόταν για SUV είναι μεγάλοι. Ρόλο σε αυτό έχει παίξει το επίπεδο δάπεδο, που συνεπάγεται την απουσία του λεγόμενου «τούνελ» στα πόδια του μεσαίου επιβάτη. Η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ ανέρχεται στα 526 lt, με τα καθίσματα σε όρθια θέση. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά σχεδόν 1.000 lt, με την αναδίπλωσή τους (1.529 lt). Θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσουμε πως υπάρχουν άλλα 64 lt κάτω από το μπροστινό καπό, με σκοπό την αποθήκευση των καλωδίων φόρτισης.

Τέλος, αναμενόμενα μεγάλες είναι και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν πολλές λειτουργίες του πολυτελούς SUV χρησιμοποιώντας τον αυτοεκπαιδευόμενο φωνητικό βοηθό της Audi, τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης.

Ο χρήστης ενεργοποιεί το βοηθό με τη φράση «Hey Audi». Μια πιο χρήσιμη αναβάθμιση έρχεται και στον τομέα του ήχου. Το premium ηχοσύστημα Bang & Olufsen, διαθέτει 22 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που είναι ενσωματωμένα στα μπροστινά προσκέφαλα, χαρίζοντας έτσι κρυστάλλινο ήχο.

Audi Q6 e-tron

Υπενθυμίζουμε πως ο Q6 e-tron παράγει 375 άλογα (396 PS με τη λειτουργία boost για μικρά χρονικά διαστήματα), με το SQ6 e-Tron να παράγει 483 ippoyw (510 PS με τη λειτουργία boost). Τα 0-100 km επιτυγχάνονται σε 4,6’’. Η επίσημη παρουσίαση του Audi Q6 e-tron αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του έτους.

Audi Q6 e-tron

 

  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube