Porsche και Audi: Μείωση κόστους με κοινή πλατφόρμα EV

Porsche και Audi: Μείωση κόστους με κοινή πλατφόρμα EV

Η Porsche και η Audi θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος εξέλιξης με κοινές πλατφόρμες EV, λένε οι CEO τους.

Η Porsche και η Audi, οι κύριες φίρμες πολυτελείας του ομίλου Volkswagen, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος εξέλιξης των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων τους με μια κοινή πλατφόρμα, ανέφεραν σε γερμανικές εφημερίδες οι επικεφαλής τους.

«Μέχρι το 2025, αντιμετωπίζουμε ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ για την εξέλιξη αυτής της αρχιτεκτονικής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, τόσο στην Stuttgarter Zeitung όσο και στην Stuttgarter Nachrichten. «Αν και οι δύο προχωρήσουμε ανεξάρτητα τους, το κόστος θα είναι 30% υψηλότερο», δήλωσε ο CEO της Porsche, Oliver Blume, προσθέτοντας ότι η Porsche προσέλαβε 300 προγραμματιστές και Audi 550.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ηλεκτρική Porsche Mission E θα έχει 680 PS. Ίσως και πισωκίνητη έκδοση

Αρχής γενομένης από το 2021, η Audi και η Porsche θέλουν να φέρουν στην αγορά διάφορα μοντέλα δρόμους με βάση την κοινή πλατφόρμα. Ο Stadler δήλωσε ότι η Audi θα κατασκευάσει δύο μπερλίνες στο εργοστάσιο του Neckarsulm και δύο SUV στο εργοστάσιο του Ingolstadt, αμφότερα στη Γερμανία

Ο Blume της Porsche δήλωσε ότι η κατασκευάστρια σπόρτσκαρ θα μπορούσε να κατασκευάσει το πρώτο μοντέλο της βασισμένο στην κοινή αρχιτεκτονική στη Λειψία στη Γερμανία, όπου κατασκευάζεται ήδη το μικρό SUV της εταιρείας, η Macan. «Αυτή τη στιγμή βλέπω καλές ευκαιρίες για τη Λειψία», δήλωσε ο Blume.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρική πλατφόρμα για σούπερκαρ θα εξελίξει η Porsche

Η Audi και η Porsche ανακοίνωσαν πέρυσι ότι εξελίσσουν από κοινού την πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) για μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, έχει ανατεθεί στην Porsche από το VW Group η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που ονομάζεται SPE για ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα και σούπερκαρ που θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από την Audi και τη Lamborghini.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube