Νέα Mercedes G-Class με αλλαγές ουσίας

Νέα Mercedes G-Class με αλλαγές ουσίας

Η Mercedes G-Class ανανεώνεται και αποκτά ηλεκτρικό alter-ego, με σκοπό να διατηρήσει τα κεκτημένα της.

Mercedes G-Class

Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη, εντός 2024 αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις της στην κατηγορία των πολυτελών off-roader. Πρόκειται για τη θερμική Mercedes G-Class και την εξηλεκτρισμένη EQG.

Κορωνίδα στην αναθεωρημένη G-Class αποτελεί η αεροδυναμική. Το τετραγωνισμένο αμάξωμα με τον μεγάλο όγκο ακολουθεί ορισμένες από τις καινοτομίες της EQG, με μία και μόνο στόχευση. Την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Στόχος των μηχανικών της Mercedes ήταν να να βελτιώσουν την αεροδυανική, χωρίς να αλλάξουν το σχήμα της G-Class

Mercedes G-Class

Ο Δρ. Emerich Schiller, επικεφαλής του τομέα της G-Class της Mercedes, με δηλώσεις του στο αγγλικό Autocar, παραδέχτηκε πως «στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η αεροδυναμική είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ο πρώτος μας στόχος με την EQG ήταν να κρατήσουμε αναλλοίωτο το σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αλλά να βελτιώσουμε την αεροδυναμική όσο το δυνατόν περισσότερο».

Συνέχισε λέγοντας πως μπορεί εκ πρώτης όψεως οι αλλαγές να φαίνονται ανεπαίσθητες, διαβεβαίωσε όμως πως είναι αλλαγές ουσίας. Πράγματι, στο μπροστινό μέρος της ανανεωμένης G-Class θα βρεθούν η γνωστή όρθια μάσκα του 4×4, οι κυκλικοί προβολείς LED και τα φώτα ημέρας. Όλες οι νέες εκδόσεις της G-Class (εκτός από την EQG) αναμένεται να έχουν κάθετες γρίλιες, ενώ ορισμένες από τις επιφάνειες θα είναι ελαφρώς πιο λείες.

Mercedes Benz G-Class

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 μακροβιότερα μοντέλα όλων των εποχών

Ο Schiller πρόσθεσε πως «βελτιώσαμε την αεροδυναμική χωρίς να αλλάξουμε το σχήμα, και όσα μάθαμε από την ηλεκτρική παραλλαγή θα τα μεταφέρουμε και στο αυτοκίνητο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, όταν έρθει το facelift [της G-Class] του χρόνου, θα έχει επίσης τις περισσότερες από αυτές τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, με εκπληκτική συνεισφορά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου».

Κατέληξε δε, στην αισιόδοξη άποψη πως όλα τα μοντέλα G-Class, ανεξαρτήτως κινητήρα θα είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο. Δεν είναι μια απλή G-Class αλλά ένα αυτοκίνητο που μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του με πολυτέλεια σε όλα τα εδάφη. Είτε εξοπλίζεται με τον κινητήρα βενζίνης, είτε με τον κινητήρα ντίζελ, είτε με το αμιγώς ηλεκτρικό μοτέρ.

Mercedes G-Class

Η κυκλοφορία της αναθεωρημένης G-Class αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube