Mercedes-Benz EQG: Αν και ηλεκτρική, πάει παντού! [video]

Mercedes-Benz EQG: Αν και ηλεκτρική, πάει παντού! [video]

Η Mercedes-Benz EQG, η ηλεκτρική διάδοχος της G-Class, τα καταφέρνει περίφημα στις εκτός δρόμου δοκιμασίες.

Mercedes-Benz EQG

Η Mercedes-Benz έχει εδώ και μερικούς μήνες ξεκινήσει την εξέλιξη της ΕQG, ετοιμάζοντάς την για το λανσάρισμά της στις αγορές που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.

Ο ηλεκτρικός διάδοχος της G-Class, του αυτοκινήτου με τις απόλυτες εκτός δρόμου επιδόσεις, φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά στις πιο δύσκολες δοκιμασίες. 

Αν και είναι μόνο ένα πρωτότυπο, μπορούμε να δούμε την EQG να ανεβαίνει σκάλες και να σκαρφαλώνει σε βράχους χωρίς να... ιδρώσει. Ανεβαίνει ακόμη και σε μια απότομη κλίση ανάποδα επιδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της άμεσης απόκρισης ενός ηλεκτροκινητήρα. Η EQG θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes που θα έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, μετά την AMG SLS Electric Drive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών η Mercedes-Benz EQG

Θυμίζουμε ότι η EQG θα κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, που θα της δίνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να εκτελέσει και την εντυπωσιακή μανούβρα Tank Turn. Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει επιβεβαιώσει ότι η EQG θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτο πίσω άξονα ειδικά εξελιγμένο για το μοντέλο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Mercedes-Benz EQG θα γυρνάει γύρω από τον εαυτό της! [video]

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η EQG θα εξοπλίζεται με μπαταρίες που χρησιμοποιούν ιόντα με βάση το πυρίτιο και έχουν από 20% έως 40% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες που εξοπλίζουν τα περισσότερα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η EQG θα είναι η πρώτη πρόταση στην οποία θα εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία, τουλάχιστον από την πλευρά της Mercedes-Benz.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμές στην Πράσινη Κόλαση για την Mercedes-Benz EQG [video]

Όλες οι παραπάνω επιδόσεις γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές αν σκεφτούμε πως η Mercedes-Benz EQG ζυγίζει περίπου 3 τόνους την ώρα που το βάρος της AMG G63 με τον V8 κινητήρα αγγίζει τα 2.500 κιλά. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έλευση της ηλεκτρικής G δεν θα σημάνει το τέλος για τις εκδόσεις με βενζίνη και ντίζελ, καθώς αυτές θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube