Η Concept CLA Class ήταν μόνο η αρχή για την Mercedes-Benz

Η Concept CLA Class ήταν μόνο η αρχή για την Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz έχει ισχυρή παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA) αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζοντας πλήθος αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Concept CLA Class που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Mercedes-Benz CLA Concept

Παίζοντας εντός έδρας, η Mercedes-Benz παρουσίασε μόλις χθες το Concept CLA Class, αποσπώντας τα κολακευτικά λόγια του κοινού. Οι βλέψεις όμως των Γερμανών δεν σταματούν εκεί.

Όταν η Mercedes παρουσίασε το concept CLA, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ola Källenius δήλωσε ότι το μοντέλο ήταν «ο πρόδρομος για μια εντελώς νέα, πλήρως ηλεκτρική κατηγορία οχημάτων, τουλάχιστον για τις εισαγωγικές εκδόσεις».

Mercedes Benz Cla

Τι περιλαμβάνει όμως το μέλλον; Σύμφωνα πάντα με τον Källenius, τέσσερα νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων ένα τετράθυρο κουπέ, ένα shooting break και δύο «εκπληκτικά» SUV, τα οποία πιθανολογείται ότι θα αντικαταστήσουν τις GLA και GLB.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει ακόμα πολλές πληροφορίες για αυτά, αλλά ο Källenius υποστήριξε ότι «η οικογένεια των νέων μοντέλων εμπνέεται από μια γενιά αγοραστών αυτοκινήτων που θέλουν αυτή την αδιαμφισβήτητη αίσθηση Mercedes-Benz, με περισσότερα επιμέρους χαρακτηριστικά, ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και προχωρημένη τεχνολογία. Επιδιώκουν επίσης μια βιώσιμη επιλογή που είναι μια κατηγορία πάνω από τις υπόλοιπες επιλογές».

Mercedes Benz Cla

Η εικόνα teaser αποκαλύπτει ότι το CLA Shooting Brake θα ακολουθήσει τα βήματα του νέου τετράθυρου κουπέ και θα υιοθετήσει μια πιο καμπυλωτή σχεδίαση. Μπορούμε επίσης να δούμε μια μεγάλη κεκλιμένη γραμμή οροφής και ένα λιγότερο γωνιώδες πίσω άκρο.

Προχωρώντας προς τα κάτω, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από την GLB επόμενης γενιάς. Εκ πρώτης φαίνεται το τετραγωνισμένο σχήμα του αυτοκινήτου αλλά και οι δυναμικές ράγες οροφής.

Το τελευταίο μοντέλο φαίνεται να είναι η GLA. Οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες, αλλά το teaser υποδηλώνει ότι το crossover θα έχει ένα πιο φρέσκο και νεανικό μπροστινό εμπρός μέρος και μια ήπια κεκλιμένη οροφή.

Συν τοις άλλοις, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσης το λανσάρισμα μιας νέας Little G-Class κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο 2023 IAA. Oι ιθύνοντες των Γερμανών διατείνονται ότι θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, καθώς και εξαιρετικά ικανό εντός και εκτός δρόμου. Ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας θα παραμείνει και θα συνδυαστεί με το fun to drive.

Mercedes Benz

Ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν, τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν το Mercedes Modular Architecture (MMA) και θα έχουν ηλεκτρικές παραλλαγές με δύο διαφορετικές μπαταρίες. H μία μπαταρία θα είναι φωσφορικού σιδήρου λιθίου, ενώ η άλλη θα διαθέτει «σχέδιο ανόδου με περιεκτικότητα σε οξείδιο του πυριτίου για εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα».

Mercedes Benz

Μπορούμε επίσης να περιμένουμε αρχιτεκτονική 800V,  δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC 250 kW και αυτονομία περίπου 750 km. Μάλιστα, σε μόλις 15 λεπτά φόρτισης, μπορείς να κερδίσεις έως και 400 χιλιόμετρα αυτονομίας. H πλατφόρμα ΜΜΑ τέλος, υποστηρίζει τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμος και ένας ηλεκτροκινητήρας συνολικής ισχύος 238 PS, με έμφαση στην απόδοση.

Mercedes Benz Cla

Τα νούμερα και οι προδιαγραφές φαντάζουν εξαιρετικές. Μένει να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτούν και στην πράξη. Η συνέχεια αναμένεται το δίχως άλλο ενδιαφέρουσα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube