Νέα Mercedes-Benz GLA: Επίσημο σκίτσο πριν από το λανσάρισμα

Νέα Mercedes-Benz GLA: Επίσημο σκίτσο πριν από το λανσάρισμα

Η δεύτερη γενιά της GLA θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου. Και η Mercedes-Benz μας δίνει μια πρόγευση με αυτό το σκίτσο που επιβεβαιώνει ότι ο σχεδιασμός του πιο μικρού SUV της εξελίχτηκε σε βάθος.

Όλο το 2019 έτρεχε υπό την αύρα «SUV» για τη Mercedes-Benz, με την παρουσίαση των νέων GLS και GLB, της ανανεωμένης GLC και της κουπέ εκδοχής της GLE. Και ακόμα δεν έχει τελειώσει! Ο Γερμανός κατασκευαστής θα αποκαλύψει αυτήν την εβδομάδα τη δεύτερη γενιά του μικρότερου SUV του, της GLA.

Για να μας κάνει μάλιστα να «αδημονούμε», η Στουτγάρδη δημοσιοποίησε αυτό το σκίτσο στα κοινωνικά δίκτυά της. Αν και αυτός ο τύπος σχεδίασης υπερβάλλει σε κάποιες από τις αναλογίες της GLA, όπως με τις ζάντες που δείχνουν 22άρες, μπορούμε να δούμε το ακριβές σχήμα του αυτοκινήτου.

Και πράγματι αυτό το teaser επιβεβαιώνει ότι η εμφάνιση της νέας GLA έχει αλλάξει άρδην. Φυσικά, υπάρχει ο συγγενικός αέρας με την Α-Class, η οποία ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί και τη βάση του νέου SUV, όπως για παράδειγμα τα πίσω φανάρια που λεπταίνουν όσο πλησιάζουν στην πινακίδα κυκλοφορίας. 

Αλλά η κοψιά της δεύτερης γενιάς της GLA είναι πολύ διαφορετική από της προγενέστερης, με εμφανέστερη αλλαγή την εμφάνιση ενός τρίτου πλευρικού παραθύρου. Κάτι που δίνει την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με ένα μεγαλύτερο μοντέλο. 

Η Mercedes-Benz μάλιστα υπόσχεται επίσης ότι η νέα GLA θα είναι ένα «πιο ευρύχωρο» αυτοκίνητο, κάτι που δεν ήταν δα και από τα δυνατά σημεία της πρώτης γενιάς. Ωστόσο και πάλι δεν περιμένουμε ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα SUV κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας οικογένειας, καθώς είναι GLB που έχει αναλάβει αυτόν το ρόλο. 

Για την πλήρη όμως παρουσίαση της νέας GLA, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μεθαύριο, Τετάρτη, οπότε και θα γίνει το επίσημο ντεμπούτο της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube