Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLS στο NYAS [video+100 pics]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLS στο NYAS [video+100 pics]

Το μεγαλύτερο και πιο πληθωρικό SUV της Mercedes-Benz ανανεώνεται με μια νέα γενιά, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη. Τόσο σε μέγεθος όσο και σε κινητήρες.

Επτά θέσεις, μήκος 5,21 m, πλάτος 1,96 μ και τεράστιο πορτμπαγκάζ όταν οι δύο πίσω σειρές των καθισμάτων είναι διπλωμένες… Τα νούμερα της νέας GLS προκαλούν ίλιγγο!

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την επόμενη γενιά ενός μοντέλου που ταιριάζει ιδιαίτερα στις προσδοκίες της αγοράς των ΗΠΑ, όπου τα μεγάλα SUV είναι δημοφιλέστατα, εξ ου και η πρεμιέρα της στο New York Auto Show. Η τρίτης γενιάς GLS οφείλει όμως να αποδείξει πολλά περισσότερα ακόμη, καθώς θα έρθει αντιμέτωπη στις ΗΠΑ με τα θηρία της κατηγορίας, όπως η Lincoln Navigator, η Cadillac Escalade ή το Lexus LX.

Ο σχεδιασμός της νέας GLS αποτελεί μια ομαλότατη εξέλιξη της προηγούμενης, με εμφανέστερες διαφορές τη νέα γρίλια στη μάσκα και το νέο πίσω προφυλακτήρα. Τα φώτα της είναι επίσης πιο λεπτά, αλλά συνολικά, η GLS δεν σου προκαλεί εκείνη την έκπληξη του ολοκαίνουργιου μοντέλου, ειδικά όσον αφορά το προφίλ που εξακολουθεί να είναι το χαρακτηριστικό των 7θέσιων μοντέλων.

Mercedes-Benz GLS

Τώρα πλέον μακρύτερη και φαρδύτερη από πριν, η νέα GLS είναι ένα από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα που πωλούνται στην αγορά -μόνο η Rolls-Royce Cullinan την ξεπερνά σε διαστάσεις. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχει μακρύνει κατά έξι πόντους στο μεταξόνιο που πλέον φτάνει τα 3,135 m, το οποίο, όπως λέει η Mercedes-Benz, έχει αυξήσει σημαντικά το χώρο για τους επιβάτες.

Η Mercedes-Benz δεν έδωσε στη δημοσιότητα αριθμητικά στοιχεία για την φορτωτική ικανότητα της νέας GLS με τη δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων στη θέση τους, αλλά με την αναδίπλωση και των δύο, ο μέγιστος αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 2.400 lt. Νούμερο που τη φέρνει με 100 lt περισσότερα από την απερχόμενη GLS και 280 lt (!) περισσότερα από την BMW X7. Με το πάτημα ενός κουμπιού δε, η GLS μπορεί να χαμηλώσει κατά πέντε πόντους για να διευκολύνει τη φόρτωση μεγάλων ή/και βαριών αντικειμένων.

Mercedes-Benz GLS

Το εσωτερικό είναι αναμενόμενα υπέρ-πολυτελές με στρέμματα δέρματος να καλύπτουν τα πάντα, με τρία ξεχωριστά καθίσματα στη δεύτερη σειρά τα οποία ρυθμίζονται ανεξάρτητα. Η θέση οδήγησης είναι η χαρακτηριστική της S-Class (!) με τη μεγάλη πανοραμική οθόνη και την επιβλητική κεντρική κονσόλα με το περιστροφικό χειριστήριο.

Η γενική αρχιτεκτονική καμπίνας όμως έχει υιοθετηθεί από τη μικρότερη GLE. Αυτό σημαίνει ότι ένα ζευγάρι οθονών σε σειρά με διαγώνιο 12,3” βρίσκεται στο ταμπλό και δίνει σε οδηγό και συνοδηγό πλήρη πρόσβαση σε όλα τα κεντρικά στοιχεία ελέγχου του αυτοκινήτου, όπως το sat-nav, τα multimedia και το λογισμικό σύνδεσης του smartphone.

Mercedes-Benz GLS

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes-Benz φυσικά υπάρχει και στη νέα GLS, ενσωματώνοντας την απαραίτητη τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνει τη συμπεριφορά των επιβατών. Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός κάνει τακτικές κλήσεις σε ένα συγκεκριμένο άτομο και σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το MBUX θα ανεβάζει την επαφή αυτή ως πρόταση στην οθόνη.

Προκειμένου να αναδείξει την GLS ως το κορυφαίο μοντέλο της στην κατηγορία των SUV, η Mercedes-Benz θα τη διαθέτει με πολλά προαιρετικά πακέτα. Το πρώτο ονομάζεται «Rear Seat Entertainment» και έρχεται να προσθέσει δύο οθόνες 11,6 ιντσών για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς με ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης στο ίντερνετ. Επιπλέον, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το πακέτο «Rear Comfort Plus», το οποίο προσθέτει ένα τάμπλετ Android των 7” σε δική του βάση σύνδεσης στη μεσαία σειρά. Το ίδιο τάμπλετ παρέχει επίσης πρόσβαση στις λειτουργίες ελέγχου του κλιματισμού.

Mercedes-Benz GLS

Κάτω από το καπό, η νέα GLS δεν περιορίζεται σε ημίμετρα. Αρχικά θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: GLS 450 4MATIC και GLS 580 4MATIC. Η πρώτη χρησιμοποιεί ένα διτούρμπινο 3λιτρο μοτέρ V6 με 367 άλογα, ενώ η δεύτερη κάνει χρήση του επίσης διτούρμπινου 4λιτρου V8 που κάνει θραύση στο μηχανοστάσιο πολλών μοντέλων της AMG. Για την περίπτωση όμως, περιορίστηκε στους 490 PS και στα 700 Nm. 

Mercedes-Benz GLS

Το σασί της νέας GLS επωφελείται από την πνευματικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Στουτγάρδης. Για το στοιχείο που θα χαρούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες-Indiana Jones είναι όταν μάθουν ότι μια ειδική λειτουργία, το αυτοκίνητο σηκώνεται για να το πλύνεις πιο αποτελεσματικά από κάτω ύστερα από μια «βρώμικη» χρήση εκτός ασφάλτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube