Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz GLC στη Γενεύη [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz GLC στη Γενεύη [video]

H GLC φοράει νέο πρόσωπο, νέες οθόνες στην καμπίνα και αλλάζει ολόκληρη την γκάμα των κινητήρων με δίλιτρους. Αλλά το επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της εξακολουθεί να λείπει.

Για την GLC, που λανσαρίστηκε στο τέλος του 2015, ο χρόνος ήταν ήδη ώριμος για ένα φρεσκάρισμα. Το facelift δεν είναι προφανές, όμως οι αισθητικές αλλαγές είναι πολλές. Οι προβολείς είναι ολοκαίνουργιοι, σχηματίζοντας μια «αιχμή» προς την κορυφή της γρίλιας στη μάσκα, η οποία είναι πλέον πιο γωνιώδης. Στον προφυλακτήρα, το νικέλινο ένθετο είναι πιο φαρδύ, ενώ τα πλευρικά βράγχια ανασχεδιάστηκαν σε μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή.

Στο πίσω μέρος, οι φωτιστικές επιφάνειες επίσης ανασχεδιάστηκαν, ενώ το ακατέργαστο πλαστικό ανέβηκε ψηλότερα στον προφυλακτήρα. Αυτές οι αλλαγές προορίζονται να φέρουν αισθητικά την GLC πιο κοντά στη νέα GLE. Στην έκδοση AMG Line, οι προφυλακτήρες επίσης ανασχεδιάστηκαν, όπως για παράδειγμα οι πλευρικοί αεραγωγοί που μίκρυναν και άλλαξαν κλίση.

Mercedes-Benz GLC

Στην καμπίνα όμως οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές. Λογικά, είναι οι ίδιες που υιοθετήθηκαν στην C-Class το 2018, μιας και τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ταμπλό. Η GLC θα μπορεί να εξοπλίζεται προαιρετικά με ψηφιακά όργανα, αλλά πάντα με το παραδοσιακό γείσο από πάνω τους. Επίσης υπάρχει ένα νέο τιμόνι, με ζώνες αφής για την πλοήγηση στα μενού. Στις ακριβότερες εκδόσεις, η κεντρική οθόνη είναι μεγαλύτερη, με διαγώνιο 10,25 ίντσες. Και η GLC υιοθετεί το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX με προηγμένες φωνητικές εντολές. Αρκεί να πεις «Hey Mercedes» για να απευθυνθείς στο αυτοκίνητο.

Mercedes-Benz GLC

Οι μεγάλες αλλαγές έχουν συντελεστεί κάτω από το καπό, καθώς στον τομέα αυτό στην GLC αλλάζουν τα πάντα. Όσον αφορά του βενζινοκινητήρες, ο 4κύλινδρος δίλιτρος M 264 αντικαθιστά τον M 274 και έρχεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 197 και 258 άλογα. Αυτό το μπλοκ είναι εξοπλισμένο με 48V ηλεκτρικό κύκλωμα και τεχνολογία mild hybrid, το οποίο παρέχει αύξηση της ισχύος για λίγα δευτερόλεπτα και μπορεί να «σβήνει» πιο συχνά το θερμικό κινητήρα, για μια εξοικονόμηση καυσίμου. Έχει επίσης σύστημα ελέγχου του βυθίσματος των βαλβίδων CAMTRONIC το οποίο μεταξύ άλλων επιτρέπει την πιο γρήγορη ανάπτυξη της σωστής θερμοκρασίας στην εξάτμιση για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην κρύα εκκίνηση, αλλά και twin-scroll τούρμπο. Όσον αφορά τους τουρμποντίζελ, ο δίλιτρος, 4κύλινδρος OM 654 αντικαθιστά τον OM 651. Και διατίθεται με 163, 194 και 245 άλογα. Η τετρακίνητη μετάδοση 4MATIC είναι φυσικά στάνταρ.

Mercedes-Benz GLC

Η GLC μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά με το σύστημα Dynamic Body Control, το οποίο ελέγχει μεμονωμένα κάθε αμορτισέρ. Όχι μόνο σε προκαθορισμένες ρυθμίσεις αλλά σε άπειρες ουσιαστικά θέσεις, σε συνάρτηση πάντα με τις ρυθμίσεις του κινητήρα και της μετάδοσης. Προγράμματα Off-Road+ και Sport+, δείχνουν την «επιχειρησιακή ετοιμότητα» της νέας GLC για απαιτητική οδήγηση, τόσο στην άσφαλτο όσο και εκτός δρόμου. Το γερμανικό SUV αναβαθμίστηκε επίσης με νέα βοηθήματα, όπως μια προειδοποίηση που σε αποτρέπει να ανοίξεις την πόρτα αν προσεγγίζει άλλο αυτοκίνητο ή ποδηλάτης. Και σύστημα που σε μια διασταύρωση, η GLC μπορεί να φρενάρει αυτόνομα και πριν από σένα, αν ανιχνεύσει επερχόμενο κίνδυνο.

Mercedes-Benz GLC

Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας GLC αναμένεται πριν από τα μέσα του 2019. Κι εμείς αναμένουμε τον επανασχεδιασμό να αγγίξει γρήγορα τις εκδόσεις AMG και Coupé.
 

 

GLC 200 

GLC 300 

GLC 200 d 

GLC 220 d 

GLC 300 d 

Κύλινδροι/διάταξη

4 σε σειρά

4 σε σειρά

4 σε σειρά

4 σε σειρά

4 σε σειρά

Ισχύς θερμικού μοτέρ 

197 PS

258 PS

163 PS

194 PS

245 PS

Ισχύς ηλεκτρoμοτέρ

10 kW

10 kW

-

-

-

Ροπή θερμικού μοτέρ

28,5 kgm

37,7 kgm

36,7 kgm

40,8 kgm

51 kgm

Ροπή ηλεκτρομοτέρ

15,3 kgm

15,3 kgm

-

-

-

Kατανάλωση l/100 km

7,4-7,1

7,4-7,1

5,5-5,2

5,5-5,2

5,8

Εκπομπές COg/km

169-161

169-161

145-137

145-137

153-151

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube