Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLE Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLE Coupé

Η Coupé έκδοση της GLE παρουσιάστηκε μαζί με την κορυφαία έκδοση Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει στην Έκθεση Φρανκφούρτης τη νέα γενιά GLE Coupé η οποία χρησιμοποιεί ως βάση τη GLE (V167) και αντικαθιστά το υφιστάμενο μοντέλο που κυκλοφορεί από το 2015. Ενδιαφέρον έχει ότι η πρόταση της Mercedes-Benz έρχεται μόλις δύο μήνες μετά από την παρουσίαση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της - BMW X6 - και πέντε μήνες μετά από την αντίστοιχη Porsche Cayenne Coupé.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLE [video]

Mercedes-Benz

Αισθητικά, οι διαφορές με την GLE εντοπίζονται στην εντονότερη κλίση της οροφής και του πίσω παρμπρίζ που καταλήγει στην ανασχεδιασμένη ουρά με μακρόστενα φωτιστικά σώματα, ενσωματωμένη αεροτομή και σπορ προφυλακτήρα με διπλή απόληξη της εξάτμισης και πλευρικές εσοχές.

Ουσιαστικά, όλα τα πάνελ από το A-Pillar και πίσω είναι καινούρια. Νέος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που παραπέμπει περισσότερο σε εκδόσεις επιδόσεων.

Mercedes-Benz

Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα full-LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και το προαιρετικό σκαλοπάτι στα μαρσπιέ δίνει έμφαση στον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα GLE Coupé έχει μεγαλώσει σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, με μήκος 4.939 mm (+39 mm), πλάτος 4.939 mm (+7 mm) και +20 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο. Σε σύγκριση με τη συγγενική GLE, το μεταξόνιο είναι κατά 60 mm κοντύτερο, προς όφελος των αναλογιών και της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς.

Mercedes-Benz

Το εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με αυτό της GLE, με τις δύο μεγάλες οθόνες 12,3" που φιλοξενούν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, επενδύσεις από τεχνητό δέρμα Artico, σπορ τιμόνι με στεφάνη από δέρμα nappa και προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 655 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1790 λίτρα.

Η γκάμα των κινητήρων στην Ευρώπη, αρχικά θα περιλαμβάνει εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες 350 d (με απόδοση 272 PS και 600 Nm ροπής) και 400 d (με απόδοση 330 PS και 700 Nm ροπής) που συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic.

Παρόν δηλώνουν το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, η προαιρετική αερανάρτηση Airmatic και το σύστημα E-Active Body Control.

Mercedes-AMG

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και την έκδοση επιδόσεων Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé. Η σχεδίαση έχει γίνει πιο σπορ χάρη στη νέα γρίλια, τις τετραπλές απολήξεις τις εξάτμισης, τις επιπλέον εσοχές στον πίσω προφυλακτήρα, τον διαχύτη και τους μεγαλύτερους τροχούς με σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου, φαρδύτερα ελαστικά και μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες.

Η Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé κινείται με τη βοήθεια ενός twin-turbo εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων, με απόδοση 435 PS και επιπλέον 22 PS από τον ηλεκτροκινητήρα (ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost 48V). Έτσι, η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 5,2" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Η έκδοση AMG εξοπλίζεται επίσης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση AMG Ride Control +, ενεργό ηλεκτρομηχανικό σύστημα AMG Active Ride Control και προγράμματα οδήγησης AMG Dynamic Select (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual, Trail και Sand).

Mercedes-AMG

Η εμπορική πρεμιέρα των Mercedes-Benz GLE Coupé και Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2020, με τις τιμές όπως συνηθίζεται να είναι ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδόσεις της GLE.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube