Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC, μοναδική στο είδος της [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC, μοναδική στο είδος της [video]

Λίγο ύστερα από την παρουσίαση της στάνταρ GLB, η Mercedes-Benz σχεδιάζει την πρώτη AMG παραλλαγή της, την AMG 35 4MATIC, με το οικείο δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ των 306 PS, συνδυασμένο με νέο διπλοσύμπλεκτο 8άρι σασμάν.

Κόμπακτ -ή περίπου τέτοιο- που καθίζει επτά στο σαλόνι του και δίνει επιδόσεις που προκαλούν ντελίριο; Αυτή είναι η συνταγή που προσφέρει η Mercedes-Benz σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που αλωνίζει σχεδόν μόνη της. Η γερμανική φίρμα μας παρουσιάζει, λίγες μέρες πριν από την ΙΑΑ 2019 στη Φρανκφούρτη, την AMG GLB 35 4MATIC, χωρίς όμως να μας καταλάβει εξ απήνης, καθώς το αυτοκίνητο απαθανατίστηκε μπόλικες φορές να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους στη Γερμανία.

H AMG GLB 35 υιοθετεί τις ευθείες γραμμές και τον τετραγωνισμό της σιλουέτας της στάνταρ GLB, προσθέτοντας το σύνηθες «άγγιγμα» της AMG: Ο εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει τη μαύρη μάσκα του Affalterbach, ενώ οι στάνταρ 19άρες ζάντες με τις διπλές ακτίνες μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες μέχρι 21 ίντσες, προαιρετικά.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC

Για όσους επιθυμούν να βάλουν μπόλικα «τικ» στη μακριά λίστα των έξτρα, να τους πούμε ότι ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το Pack Sport Black AMG με τα εμπρός πτερύγια και πίσω διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο, ενώ οι μπούκες της εξάτμισης δεν είναι πια χρωμέ, αλλά... μαύρες, προφανώς.

Πολλά modes
H AMG GLB 35 θα διαθέτει αρκετές οδηγικές ρυθμίσεις, οι οποίες παίζουν πάνω σε διάφορες παραμέτρους, όπως η απόκριση στο τιμόνι, στο κιβώτιο ή στο γκάζι: Slippery, Comfort, Sport και Sport+, και Individual για την παραμετροποιήσεις το αυτοκίνητο με ακρίβεια στις ορέξεις σου. Στα παραπάνω, πρόσθεσε και δύο ακόμη παραμέτρους που επεμβαίνουν στην απόσβεση χάρη στο AMG Dynamics: Η «Basic» ρύθμιση (συνδυασμένη με τα προγράμματα Slippery και Comfort και η ρύθμιση «Advanced» συνδυασμένη με τα προγράμματα Sport και Sport+.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC

4κύλινδρη, τετρακίνητη και με 8άρι
Το 4κύλινδρο μοτέρ προέρχεται φυσικά από την AMG A 35 (βλ. Test drive) και πρόκειται για τον οικείο δίλιτρο κινητήρα με τους 306 ίππους και τα 400 Nm από τις 3.000 έως τις 4.000 rpm. Σύνολο που συνδυάζεται με αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που στέλνει την κίνηση και τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC

Όπως θα περίμενε κάποιος, οι επιδόσεις της Νέα Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC είναι κανόνι, με το σπριντ των 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 5,2” και την ανώτατη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά, κατά τα ειωθότα, στα 250 km/h. Φυσικά μοτέρ, όγκος και μάζα του αυτοκινήτου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με ένα όχι και τόσο οικονομικό αυτοκίνητο στη χρήση, με τις εκπομπές CO2 να κυμαίνονται από τα 171 έως τα 173 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC

H νέα Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC με μια ματιά

Κινητήρας

Δίλιτρος, 4κύλινδρος σε σειρά, τούρμπο

Χωρητικότητα

1.991 cc

Ισχύς

306 PS (225 kW) @ 5.800-6.100 rpm

Μέγιστη ροπή

400 Nm @ 3.000-4.000 rpm

Σύστημα κίνησης

Ενεργό AMG Performance 4MATIC

Μετάδοση

Διπλοσύμπλεκτη AMG SPEEDSHIFT DCT 8G

Κατανάλωση - συνδυασμένη

7,5-7,6 l/100 km*

Συνδυασμένη εκπομπή CO2 

171-173 g/km*

Κατηγορία απόδοσης

C

Επιτάχυνση 0-100 km/h

5,2"

Τελική ταχύτητα

250 km/h**

 

* Τα αναφερόμενα μεγέθη προσδιορίστηκαν σύμφωνα με την προδιαγραφείσα μέθοδο μέτρησης. Αυτά είναι τα στοιχεία «NEDC CO2», σύμφωνα με το άρθρο 2 αριθ. 1 του κανονισμού εφαρμογής (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης υπολογίστηκαν με βάση τα στοιχεία αυτά. ** Ηλεκτρονικά περιορισμένη

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube