Fisker Ronin με 1.000 km αυτονομία

Fisker Ronin με 1.000 km αυτονομία

Ο Henrik Fisker μας δίνει μια γεύση από το μελλοντικό Fisker Ronin. Ένα ηλεκτρικό GT με τρεις κινητήρες και ικανό να διανύσει σχεδόν 1.000 km με μία μόνο φόρτιση.

Fisker Ronin

Το τρίτο μοντέλο της φίρμας ύστερα από τα Fisker Ocean και Fisker Pear (περιμένοντας το μελλοντικό pick-up), το Fisker Ronin θα είναι ένα 4θυρο κουπέ κάμπριο και ναυαρχίδα του κατασκευαστή. 

Για τον σκοπό αυτόν, θα διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες και μια ικανή συστοιχία μπαταριών που θα του επιτρέπουν να επαναπροσδιορίσει το πρότυπο των EV υψηλής κλάσης. Πάνω από όλα όμως, είναι η σιλουέτα του Fisker Ronin του αποκάλυψε ο Henrik Fisker μέσω του προφίλ του στο Instagram.

Όλοι όσοι έχουμε φάει πετριά με τη σχεδίαση των αυτοκινήτων εξακολουθούμε να έχουμε στο μυαλό τους το Fisker Karma. Εκείνο την πρωτότυπη υπέρ-μπερλίνα που έμοιαζε με αυτοκίνητο και το οποίο κινείτο από έναν ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με ένα θερμικό μοτέρ για επέκταση της αυτονομίας. Όπως το Opel Ampera και το Chevrolet Volt της εποχής. 

Το Fisker Ronin αναμένεται να πωλείται ανάμεσα στις 180 και 200 χιλιάδες ευρώ.

Το νέο Fisker Ronin, το οποίο ανακαλύπτουμε μέσω μιας πλονζέ λήψης από το πίσω μέρος, έχει αναλογίες που θυμίζουν το Karma: Μακρύ μεταξόνιο, μακρύ και οριζόντιο καπό, σμιλεμένους γοφούς και μειωμένες πλαϊνές επιφάνειες με χαμηλή γραμμή οροφής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Henrik Fisker (@henrikfisker)

Ωστόσο, η καμπυλότητα της οροφής, το πιο «κάθετο» πίσω παράθυρο και οι «σπασμένες» γραμμές στις αψίδες της οροφής και ο παράλληλος αρμός στην ίδια την οροφή, καθιστούν σαφές ότι θα πρόκειται για ένα κουπέ καμπριολέ με… τέσσερις πόρτες. Δύο μεγάλες εμπρός και δύο μικρές πίσω που ανοίγουν ανάποδα. Όπως ήταν η διαμόρφωση στο Mazda RX-8, μόνο που αυτό δεν ήταν και κάμπριο. 

Ωστόσο, υπάρχουν πιο τραβηγμένες γραμμές και πιο «γεωμετρικοί» όγκοι, σύμφωνα με το σχεδιασμό που αποκαλύφθηκε με το SUV της φίρμας, το Fisker Ocean, που πωλείται τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε ο Henrik Fisker, το Fisker Ronin θα αποκαλυφθεί στις 3 Αυγούστου και θα μπορεί να φιλοξενεί έως και πέντε άτομα. Φαίνεται ότι κινείται από μια τριάδα ηλεκτροκινητήρων που του επιτρέπουν να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις δύο δευτερόλεπτα (!) και ότι η μπαταρία επιτρέπει αυτονομία 600 μιλίων ή περίπου 960 km.

Fisker Ronin

Κι αν σας ακούγεται υπερβολική η παραπάνω υπόσχεση, να σας θυμίσουμε ότι το Fisker Ocean Extreme ανακοινώνει ήδη αυτονομία κατά WLTP, 707 km. Το Fisker Ronin αναμένεται να πωλείται ανάμεσα στις 180 και 200 χιλιάδες ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube