Mobilize: Τρια νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη θυγατρική της Renault

Mobilize: Τρια νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη θυγατρική της Renault

Η γκάμα της Mobilize δεν θα είναι διαθέσιμη για αγορά από ιδιώτες, καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται σε μοντέλο ενοικίασης car sharing.

Η νεοσύστατη φίρμα Mobilize που ανήκει στο Renault Group, θα παρουσιάσει τρία νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης παραγωγής του EZ-1.

Αντίθετα με ότι περιμέναμε, τα μοντέλα της Mobilize δεν θα βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής του Renault Group. Επίσης, δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά από ιδιώτες, καθώς στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης στο κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mobilize EZ-1: Ηλεκτρικό και κοινόχρηστο όχημα πόλης [video]

Το πρώτο μοντέλο της Mobilize θα είναι το Duo, όπως θα ονομάζεται η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου EZ-1. Το διθέσιο ηλεκτρικό όχημα πόλης θα είναι κατασκευασμένο από 50% ανακυκλωμένα υλικά ενώ θα είναι κατά 95% ανακυκλώσιμο. Αναμένεται να έχε αρκετά κοινά με το παλαιότερο Renault Twizy καθώς οι ομοιότητες μεταξύ τους δεν είναι καθόλου τυχαίες, ενώ θα ανήκει στην κατηγορία Heavy Quadricycle όπως το Citroën Ami.

Το δεύτερο μοντέλο θα είναι το μονοθέσιο Bento, η επαγγελματική έκδοση του Duo με χώρο αποσκευών 1.000 lt που θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αστικό περιβάλλον. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Citroën My Ami Cargo. Εξωτερικά θα έχει ελάχιστες αλλαγές με το επιβατικό αδερφάκι του χρησιμοποιώντας τα ίδια πάνελ αμαξώματος.

Mobilize

Το τρίτο μοντέλο της Mobilize θα ονομάζεται Hippo και θα είναι ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα. Ο χώρος φόρτωσης 3.000 lt θα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης μεταμορφώνοντας το όχημα σε ψυγείο, κλειστό βαν ή pick-up. Θα έχει επίσης μεγαλύτερη αυτονομία από τα υπόλοιπα Mobilize κάτι που θα μεγαλώνει την ακτίνα δράσεις του πέρα από το κέντρο της πόλης.

Παράλληλα με τη νέα γκάμα οχημάτων, η Mobilize θα αναβαθμίσει και τις υποδομές φόρτισης και παραγωγής ενέργειας με στόχο να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση. Σε συνεργασία με τη γερμανική φίρμα Betteries αναπτύσσουν ένα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που είναι φτιαγμένο από μεταχειρισμένες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κάθε μπαταρία με μέγιστη χωρητικότητα 9,2 kWh θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε ένα νοικοκυριό για μια μέρα. Το σύστημα θα μπορεί επίσης να αναλάβει την παροχή ρεύματος σε απομακρυσμένες περιοχές, εκεί που δεν φτάνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube