Citroën My Ami Cargo: Μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης για επαγελματίες

Citroën My Ami Cargo: Μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης για επαγελματίες

Η Citroën παρουσίασε την επαγγελματική και μονοθέσια έκδοση του ηλεκτρικού Ami.

Ένα χρόνο μετά από την πρεμιέρα του Citroën Ami που ανήκει στην κατηγορία των heavy quadricycles, η γαλλική φίρμα παρουσίασε την επαγγελματική εκδοχή του που ονομάζεται My Ami Cargo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën Ami: Ηλεκτρικό όχημα πόλης διαθέσιμο από €19,99 το μήνα! [video]

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού οχήματος απευθύνεται στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αστικό περιβάλλον και χρειάζονται ένα ευέλικτο μεταφορικό μέσο μηδενικών ρύπων που να προσφέρει παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα σε σύγκριση με δίκυκλα ή τρίκυκλα οχήματα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από υπηρεσίες delivery φαγητού ή προιόντων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κλειδαράδες ή άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που πραγματοποιούν πολλά ταξίδια μικρής διάρκειας είτε μέσα στην πόλη είτε εντός ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

Εξωτερικά το επαγγελματικό Ami δεν έχει διαφορές με το επιβατικό αδερφάκι του, με την Citroën να προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης. Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες που θα παραγγείλουν λιγότερα από 10 οχήματα θα μπορούν να έχουν το λογότυπό τους ως αυτοκόλλητο πάνω στο αμάξωμα ενώ αυτές που θα παραγγείλουν περισσότερα θα μπορούν να επιλέξουν την εξωτερική απόχρωση που επιθυμούν. Επιπλέον όλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα αξεσουάρ όπως βάση για smartphone, επιπλέον θήκες για μικροαντικείμενα, μοκέτα, δίχτυ για τις πόρτες κ.α.

Citroen

Στο εσωτερικό, το κάθισμα του συνοδηγού έχει αφαιρεθεί, και στη θέση του υπάρχει ένας διαμορφώσιμος χώρος αποσκευών 260 lt για εύκολη και ασφαλή μεταφορά πακέτων, εργαλείων ή άλλων αντικειμένων. Συνολικά, παρά τις κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις του οχήματος (2,41 x 1,39 x 1,52 m), ο ωφέλιμος χώρος αποσκευών είναι 400 lt, το μέγιστο μήκος αντικειμένου 1,2 m και το ωφέλιμο φορτίο 140 kg.

Όπως και η επιβατική έκδοση, έτσι και το My Ami Cargo εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 6 kW (8 PS) και μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh. Η αυτονομία φτάνει τα 75 km ενώ μια πλήρης φόρτιση μέσω οικιακής πρίζας 220V ολοκληρώνεται μέσα σε 3 ώρες.

Η εμπορική πορεία του Citroën My Ami Cargo θα ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου. Η γαλλική φίρμα δεν ανακοίνωσε την τιμή του My Ami Cargo η οποία αναμένεται να είναι κοντά με αυτή του Ami που στη Γαλλία ξεκινά από τα €6.000 (συμπ. ΦΠΑ επωφελούμενο από ειδική έκπτωση €900 που ισχύει στη γαλλική αγορά).

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube