To Mitsubishi Pajero είναι έτοιμο να επιστρέψει ως plug-in hybrid

To Mitsubishi Pajero είναι έτοιμο να επιστρέψει ως plug-in hybrid

Το Mitsubishi Pajero, ίσως το πιο εμβληματικό μοντέλο της Mitsubishi και ένα από τα πιο γνωστά off-roader παγκοσμίως, είναι έτοιμο να επιστρέψει ως υβριδικό SUV.

Mitsubishi Pajero

Η Mitsubishi, φαίνεται πως είναι έτοιμη να επιστρέψει για τα καλά στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή, έχοντας στα σκαριά την επαναφορά του Mitsubishi Pajero.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Mitsubishi είναι μία εταιρεία με σημαντικό εκτόπισμα στον χώρο του αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια όμως, η παρουσία της τόσο στην ευρωπαϊκή, όσο και την ελληνική αγορά συρρικνώθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την αίγλη της. Τα πράγματα όμως φαίνεται πως σιγά σιγά αλλάζουν, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής.

Η Mitsubishi φαίνεται πως εξετάζει ζεστά το ενδεχόμενο να επαναφέρει το Mitsubishi Pajero ως plug-in hybrid

Mitsubishi Pajero

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού, η εταιρεία είναι πολύ κοντά στο να επαναφέρει στην αγορά το Mitsubishi Pajero. Με έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Κι αυτό, μιας και το επερχόμενο Pajero θα είναι ένα premium SUV, με σκοπό να ανταγωνιστεί τις προτάσεις της Land Rover αλλά και των υπόλοιπων κατασκευαστών πολυτελών SUV. Φέρνοντας παράλληλα και στοιχεία που θα θυμίζουν τον σκληροτράχηλο, πάλαι ποτέ χαρακτήρα της επωνυμίας Pajero.

To εργοστάσιο, σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα στην αρχή, προσανατολιζόταν να κατασκευάσει το Pajero στην ίδια πλατφόρμα με το Triton (το γνωστό L200 στα μέρη μας), ωστόσο αυτή η ιδέα δεν θα προχωρήσει μιας και η άνεση θέλουν να βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας σπουδής τους. Για τον λόγο αυτό, το επερχόμενο Pajero θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να βασίζεται σε μία ηλεκτρική πλατφόρμα, κληροδότημα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Όμοια με εκείνη που θα χρησιμοποιηθεί και στην επόμενη γενιά του Outlander.

Mitsubishi Outlander

Αν αυτά τα σενάρια επαληθευτούν και στην πράξη, το Pajero θα πωλείται αποκλειστικά ως PHEV, χωρίς να γνωρίζουμε καμία περαιτέρω πληροφορία γύρω από το κινητήριο σύνολο που θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό του αυτοκινήτου.

Ίσως το Pajero να τροφοδοτείται από μία βελτιωμένη εκδοχή του 4κύλινδρου κινητήρα 2.4 lt που χρησιμοποιείται στο εν κυκλοφορία Outlander. Σίγουρο είναι πάντως το ότι το αυτοκίνητο θα προικίζεται από από το σύστημα τετρακίνησης S-AWC της εταιρείας.

Mitsubishi GC PHEV Concept

Οι διαστάσεις του θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες του Outlander (4.900 mm σε μήκος, τα 1.850 mm σε ύψος και τα 1.900 mm σε πλάτος) και θα συνοδεύεται από όλα τα σύγχρονα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης της οδήγησης. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρότζεκτ Pajero θα γίνουν γνωστές εν καιρώ, από την ίδια την Mitsubishi.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube